KuriózumMiként lehet sikeres a fogyokúra?

Miként lehet sikeres a fogyokúra?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság az, hogy fogyókúrát tarts, valóságos kihívás! A kísértések ugyanis lépésről lépésre érnek, és egyre kevesebb kitartás marad benned ahhoz, hogy véghezvidd a nagy terved: megszabadulni pár felcsúszott pluszkilótól.

Az alábbiakban viszont segítünk neked az elhatározásodban. Egy olyan listát állítottunk össze számodra, amelynek betartásával elérheted a célod, függetlenül attól, hány kilót dolgoznál le vagy mennyi az életkorod! A lényeg, hogy érezd magad jól a bőrödben!

Tornagyakorlatok – valamennyi szakértő legalább 30 percnyi mozgást ír elő naponta, ha fogyókúrába kezdesz, de akkor is, ha csak megőriznéd jelenlegi testsúlyod. Mi azt mondjuk, egy órai aktivitás (legyen az a szabadban vagy a teremben) két napban fedezi azt az „erőfeszítést”, amellyel megőrizheted az egyensúlyt!

Éhség – ez nagy úr, főleg akkor, ha diétázni kezdesz, és hirtelen mindenfélét megkívánsz! Viszont miatta vagyunk hajlamosak folyton imitt-amott kikerekedni, mert hát olyan jólesik enni, ugyebár! Azzal nincs is gond, hogy éhséget érzel, és eszel is azért, hogy enyhíts rajta. A baj azzal van, amikor mindenféléből falsz, mindent megkívánsz és meg is eszel, ez pedig nem egészséges. Figyelj mindig arra, hogy ösztönösen étkezz! Azért egyél, mert éhes vagy, és nem azért, mert a szemed kívánja. Ha hallgatsz az ösztöneidre, nem esel a vágyak csapdájába, így nem is fogsz többet enni a kelleténél!

Gyümölcsök – a legegészségesebb és legajánlottabb élelmek számodra a friss gyümölcsök. Viszont, ha fogyni szeretnél, figyelj arra, hogy naponta ne fogyassz el többet két-három darabnál. Akár belekezdhetsz egy szőlő- vagy dinnyealapú diétába is, azzal a feltétellel, hogy ezek a gyümölcsök helyettesítik majd a többi élelem nagy részét.

Grill – amikor fogyózol ajánlott, hogy csakis sovány csirke-, borjú-, hal- vagy pulykahúst fogyassz, grillen vagy gőzben párolva. Ez a módszer ugyanis nem tartalmaz semmi hizlalót, a sült dolgok pedig azért nem jók, mert zsiradékban készülnek és több kalóriát tartalmaznak. Ideális, ha grillt a kertben, szénnel oldod meg, nem pedig otthon, a tűzhelyen.

Érzelmek – tudtad, hogy a diéták optimális működése összefügg az érzelmekkel? Kutatások eredményei mutattak rá arra, hogy azok a nők, akiknek kiegyensúlyozott érzelmi életük van, több kitartással és lelkesedéssel diétáznak, mint egyedülálló társaik. Hiába ők azok, akik rendszeresen főznek és meleg étellel várják haza párjaikat, mégis kapnak elegendő motivációt arra, hogy kordában tartsák alakjukat!

Stressz – amikor stresszesek vagyunk, ránktör az a rossz szokás, hogy ropogtatnunk kell valamit, hátha az majd lenyugtat. Ekkor jön el az a pillanat, amikor te is a chipsek, különféle magvak, édességek áldozatává válsz. Viszont elkerülheted a kísértést, ha mindig van kéznél egy cikk feketecsoki vagy egy finom gyümölcs!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek