KoktélMiként javíts az életminőségen?

Miként javíts az életminőségen?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mi az élet elixírje?

Szerintem ezt mindannyiunk szeretné tudni. Azonban bármennyire is fel akarnánk kutatni, csakis egyetlen feltételre bukkanhatunk: az életünk minőségére. A mód ugyanis, amelyet választunk magunknak az életünk leélésére, az étkezéseink és a mindennapos tevékenységeink mind hozzásegítenek ahhoz, hogy egészséges, boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk.

Mert az élet elixírje csakis a boldogság lehet – egy boldog, elégedett, kiegyensúlyozott ember másképp látja a dolgok menetét, könnyebben kezeli a problémáit, és anélkül kap rájuk megoldást, hogy pánikba essen.

Mit tehetsz azért, hogy jobb, szebb és boldogabb életet élj?

*Mozogj! A mozgás ugyanis a legegyszerűbb mód arra, hogy kikapcsolódj, relaxálj, és megelőzd a szív- és érrendszeri problémákat.
* Táplálkozz egészségesen! A zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend, az antioxidáns-dús táplálék és a természetes folyadékok azok, amelyekre a szervezetednek szüksége van az egészséges működéshez. És ha odabent minden rendben, akkor kívülről is csak ragyoghatsz.
* Pihenj! Az egészséges szervezet másik fő alapfeltétele a megfelelő „mennyiségű” pihenés. Hogy fiatal vagy, az nem magyarázat arra, hogy nem kell pihenj és szünetet tarts! Szánj minden nap legalább 7–8 órát arra, hogy kialudd magad. Ez elegendő ahhoz, hogy feltöltsd az elemeket, és energiával lásd el magad egy teljes napra.
* Szeress! Tudományosan is bizonyított, hogy a harmonikus érzelmi élet növeli az élet időtartamát, és ez egyaránt vonatkozik a nőkre, (akikről ugyebár azt tartják, hogy sokkal szentimentálisabbak), és a férfiakra, akik a hölgyekhez képest inkább pragmatikusabbak.
* Élj kiegyensúlyozott szexuális életet! Nem vicc: a szex csökkenti a stresszt, elégedettség-érzettel tölt el, és gondoskodik a nyugtató és pihentető alvásról is. A boldogság-hormon hatására nemcsak a közérzeted javul, hanem az életed időtartama is kitolódik.
* Szerezz be egy házikedvencet! Az állatkáknak ugyanis megvan az a természetfeletti erejük, adottságuk, hogy az időnket kellemesebbé, így az életünket szebbé, vidámabbá teszik. Hozzásegítenek ahhoz, hogy optimistán gondolkodjunk, relaxáljunk, ezáltal pedig csökken a vérnyomásunk, és az életünk is meghosszabbodik. Az ideális házikedvencek sorába tartozik a kutya, a macska, illetve a halacskák.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek