HolotropikumMíg régebb kritizálták a táplálkozás szakértők, mára kiderült a 3 napos “fekete...

Míg régebb kritizálták a táplálkozás szakértők, mára kiderült a 3 napos “fekete böjt” képes regenerálni a teljes immunrendszert

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A University of Southern California által közreadott tanulmányból kiderül, hogy az úgynevezett 3 napos fekete böjt az egész szervezet regenerálódását elősegíti, valamit erősíti az immunrendszert, így járulva hozzá az egészség hosszú éveken keresztül való fenntartásához.

Míg régebb kritizálták a táplálkozás szakértők, mára kiderült a 3 napos “fekete böjt” képes regenerálni a teljes immunrendszert

Korábban a táplálkozás szakértők többsége hevesen bírálta ezt az étkezési módszert, mivel úgy gondolták, hogy egészségtelen, de a mostani kutatás ezt megcáfolja, hiszen a diéta hatására az őssejtek több fehérvérsejt előállítását ösztönzik, ami növeli az immunrendszer hatékonyságát, így a szervezet jobban védve lesz a fertőzésektől, általa a kemoterápián áteső daganatos személyek, valamint az idős emberek is könnyebben fel tudnak épülni.

A kutatás vezetője, Valter Longo professzor, aki a University of California gerontológia szakának munkatársa, elmondta, hogy a 72 órás böjtölés során az egész immunrendszer jelentősen megerősödik, felfrissül, ezért érdemes kipróbálni a módszert.

A böjtölés immunerősítő hatását egy kísérlettel is alátámasztották, hiszen azok a személyek, akik 2-4 napos böjtkúrát végeztek 6 hónapon keresztül, erősebb és hatékonyabb immunrendszerre tettek szert.

Ez annak is betudható, hogy a böjtölés során a szervezet gyorsabban képes eltávolítani a gyengébben, lassabban mozgó, sérült fehérvérsejteket, és helyükbe frissebbeket, gyorsabbak, hatékonyabbakat helyez, így biztosítva a megfelelő védelmet.

„Nem tudtuk előre megjósolni, hogy a 72 órás böjtölés ilyen jelentős hatást gyakorol a hemopoetikus rendszer őssejt-alapú regenerálódásának elősegítésére. Amikor éhezünk a rendszer megpróbál energiát megtakarítani,és ahhoz, hogy energiát takarítson meg újrahasznosítja az immunsejteket, főleg azokat, amelyekre már nincs szükség, főleg azokat, amelyek károsodtak.” – mondta Longo professzor.

Természetesen a szakemberek tovább kutatják a böjtölés hatékonyságát, de az is meglehet, hogy hamarosan az orvos fogja felírni a három napos böjtöt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek