HolotropikumMiért nem szabad kihagyni a reggelit?

Miért nem szabad kihagyni a reggelit?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legjobb ok, hogy minden reggel egyél: csökkenti a szív-érrendszeri kockázatot.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A Circulation szaklapban megjelent legfrissebb kutatás arról számol be, hogy összefüggés van a rendszeresen elmulasztott reggeli és a szívroham, hirtelen szívhalál között.

Ez azért van, mert a rendszeresen elmulasztott reggeli egy vagy több rizikófaktor kialakulásához vezet, mint az elhízás, magas vérnyomás, magas koleszterin szint és cukorbetegség, amik közrejátszanak a hirtelen szívhalál kialakulásában. – állítja Leah E. Cahill, a Harvard Egyetem kutatója.

A kutatók 16 évnyi táplálkozási kérdőívet vizsgáltak, összesen 26.903 férfit 45 és 82 év közöttit, amiből 1.572-nek volt első alkalommal szívrohama.

A tanulmányt készítők azt találták, hogy a reggeli kihagyása 27 százalékkal növeli a szívkoszorúereket érintő betegségek és a szívroham kialakulásának rizikóját. Ezt a mozgásszegény életmód, alvás, alkoholfogyasztás, dohányzás, testtömeg index és a kórtörténet figyelembe vételével állapították meg.

Az étkezési idők alapján azt sikerült megállapítaniuk, hogy a lefekvés előtt előszeretettel evő férfiak esetében 55 százalékkal nagyobb volt a szívkoszorúerek betegségének kockázata.

Az amerikaiak 10 százaléka kihagyja a reggelit, többnyire férfiak nem esznek semmit reggel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek