Igen, kicsit furán hangzik a dolog, de amint látni fogjuk igencsak jó dolog, ha akad kéznél használt gyerekpelenka otthon, ahhoz, hogy szépek legyenek a növényeink.

pelenka-cserepben

Akinek kisgyereke van tudja, hogy két év alatt rengeteg pelenka megy a szemétbe. A környezetbarát anyagpelenkák pedig még nem hódítottak akkora teret, hogy mindenki azt használja. Tudtad azt, hogy a pelenka a háztartásban is újrahasznosítható?

A pelenkák egy olyan szilikon anyagot tartalmaznak, mely által óriási nedvszívó képességgel rendelkeznek. Ezt az anyagot felhasználhatjuk a cserepes növények vízfelszívó-és elvezető képességük optimalizálására. Amely azt jelenti, hogy a pelenka újrahasznosítása által a növények nem fognak túl sok vizet felszívni, így nem rothadnak ki, de kiszáradni sem fognak.

Mindig pont elegendő vízhez fognak jutni. Ez a hatás a növény gyökereit juttatja pozitív környezeti hatásokhoz. Ezután, amikor átültetjük cserepes növényeinket a cserép aljába a kavics rétegre fektessünk rá egy gyerekpelenkát. Majd erre tegyük rá a növényt és a földet.

Egy másik módszer lehet az is, ha kiszedjük a pelenkában található szilikon anyagot, és földdel összekeverve, kb. 20 % arányban, ezt tesszük a cserép aljába.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.