HolotropikumMiért fogyassz sok gránátalmát?

Miért fogyassz sok gránátalmát?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyümölcsből készült termék segít megtartani az erek egészségét, ami elengedhetetlen az infarktus és agyvérzés elkerülésében.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

“Gránátalmából kivont polifenol diétával segíthetünk megelőzni vagy késleltetni az endotél-diszfunkciót, az érelmeszesedés és agyvérzés egyik kezdeti tünetét” – állítja a kutató Linda Badimon, a Spanyol Kardiovaszkuláris Tudományok Katalán Intézetéből.

Voltak kutatások, amelyek rámutattak a gránátalma vérnyomásra gyakorolt pozitív hatásaira, azáltal, hogy csökkenti a test termelte stresszhormonokat. A Mediafax szerint hasonlóan kimutatták, hogy azoknak a személyeknek az egyharmadánál, akiknek koleszterin lerakódás volt az ereikben, napi egy pohár gránátalmalé javította a szív ereinek keringését.

Mi több, a gyümölcs magja kitűnő antioxidánsforrás, ami segíti a sejtek védelmét a szabadgyökökkel szemben. Gazdag polifenolban, egy olyan antioxidánsban, aminek szerepe van a daganatok kialakulásának megakadályozásában és szívbetegségek megelőzésében. Sőt, a gránátalma magjai ilyen szempontból hatásosabbak, mint a zöld tea vagy a vörösbor. Tele van C-vitaminnal, káliummal, kalóriaszegény és kitűnő rostforrás.

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek