A híres Douglas család legfiatalabb és legapróbb tagja nemrégiben érkezett meg, és a büszke nagypapa, Michael Douglas ennél már nem is lehetne boldogabb. A színészlegenda még decemberben jelentette be az örömhírt, hogy fiának, Cameron Douglasnek kisfia született. Michaelnek viszont egy hónapot kellett várakoznia ahhoz, hogy végre a saját karjaiban tarthassa legújabb unokáját, akit Rydernek neveztek el szülei.

2020 decemberében Michael Douglas az Instagramon kürtölte világgá boldogságát, hogy megszületett fia és élettársa, Vivane Thibes első közös gyereke s így végre ő is ismét a büszke nagypapák soraiba léphetett.

Annak ellenére, hogy apjához, Kirk Douglashez hasonlóan, Michael is fiatal éveit a karrierjének szentelte, élete közepén ráeszmélt, hogy csakis családdal lehet teljes életet élni.

Michael Douglas számára nem újdonság a nagypapai szerep, hiszen a 3 éves Lua unokája mellett egy cseppet sem unatkozik a még mindig sármos színész.

„Imádom Luát, elbűvölő.” – nyilatkozta Douglas a Closer Weeklynek. „Úgy gondolom, hogy az ember sokkal jobban értékelni kezdi a nagyszülői szerepet, miután a gyerekek kirepülnek a fészekből.”

A 76 éves színész a mai napig bolondulásig szereti második feleségét, Catherine Zeta-Jones színésznőt, akitől az idő folyamán még két gyereke született Cameron mellett.

„Az első házasságom alatt a karrierem jelentette számomra a legfontosabb dolgot a világon” – vallotta be a Guardian lapnak Douglas. „Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy hibáztam. És nem voltam jelen. Viszont a mostani prioritások teljesen ellentétesek, és mostanában mind arra biztatom az embereket, hogy inkább alapítsanak családot és csak utána egyengessék a karrierjüket.”

Az Oscar-díjas színész az 50-es éveiben alapított újra családot, amikoris az élet egy nála 25 évvel fiatalabb nő személyében hozta el a szerelmet. A Catherinnel közös két gyerek életében Michael már fontos szerepet vállalt: „Szerettem reggel kelteni őket és elküldeni az iskolába. Készítettem nekik reggelik és rengeteget beszélgettünk. Szeretem tudni, hogy kikkel barátkoznak… Mostmár érzem azt a semmihez sem fogható kötődést és biztonságot, amit ők is éreznek. Ez egy hatalmas, visszavonhatatlan és érdek nélküli szeretet, ami minden bizonnyal az egyik legjobb érzés a világon.”

„Már nem vagyok olyan karrierista, mint voltam – manapság már megelégszem az apai szereppel és a férj mivoltommal. Sosem számítottam arra, hogy ennyi idősen újra családom lesz. Őszintén örülök annak, hogy hagyhatom Catherinet dolgozni és én maradok otthon a gyerekekkel. Imádom ezt az időszakot.” – mesélte egy 2010-es interjújában.

A kétszeres hollywoodi nagypapából csak úgy árad a szerettei iránt érzett imádat, ami reméljük minél tovább tart majd.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.