KuriózumMiben különböznek a gazdag emberek az átlagtól! Íme, 21 szabály, amely a...

Miben különböznek a gazdag emberek az átlagtól! Íme, 21 szabály, amely a vagyonosokat jellemzi!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mitől mások a gazdagok? Attól, mert vastagabb a pénztárcájuk? A témát közel 30 éve kutató Steve Siebold erről könyvet is írt, Hogyan gondolkoznak a gazdagok címmel. A kötetben a világ milliomos embereivel olvashatunk interjúkat. Siebold kijelenti: a különbség nem a pénzben, hanem a mentalitásban keresendő. Siebold 21 dolgot azonosított, amiben eltérnek a gazdagok a középosztálybeli és szegény emberektől.

gazdagság

1. Az átlagemberek úgy gondolják, hogy a pénz minden rossz forrása. A gazdagok viszont úgy vélik, hogy a szegénység minden rossz forrása.

2. Az átlagemberek úgy tartják, hogy az egoizmus nem elfogadható. A gazdagok úgy gondolják, hogy az egoizmus erény.

3. A hétköznapi emberek mentalitása olyan akár a szerencsejáték, vagy van céljuk, vagy nincs. A gazdag emberek mentalitására a cselekvőképesség jellemező, ők tesznek azért, hogy sikeresek legyenek.

4. A hétköznapi emberek szerint a gazdagság fele vezető út az oktatáson, tanuláson keresztül érhető el. A gazdag emberek viszont abban hisznek, hogy azt a tudást kell megszerezni, amit kevesen tudnak, azzal kell foglalkozni, ami igazán érdekel.

5. A hétköznapi ember hajlamos a múltban élni. A gazdag a jövőről álmodik.

6. Az átlagemberek izgatottak lesznek, ha pénzről esik szó. A gazdagok logikusan, megfontoltan döntenek a pénzbeli kérdésekről.

7. A hétköznapi emberek olyan munkáért cserében kapnak pénzt, amit nem szeretnek. A gazdagok számára a munkájuk sokszor egyben a szenvedélyük is.

8. Az átlagemberek mindig a legrosszabb eshetőségekre készülnek, mert így csekélyebb a csalódás mértéke. A gazdagok szembenéznek a kihívásokkal.

9. A hétköznapi emberek úgy gondolják, hogy tenned kell VALAMIT, hogy gazdaggá válj. A gazdagok pedig úgy tartják, hogy valakivé VÁLNOD kell, hogy gazdag legyél.

10. A hétköznapi emberek úgy vélik, hogy először pénzed kell legyen, ahhoz, hogy egy sikeres vállalkozást indíthass. A gazdagok más gazdag emberek pénzét használják erre a célra.

11. Az átlagemberek azt gondolják, hogy a pénzügyi piacok, a tőzsdék a logika és a kidolgozott stratégiák mentén működnek. A gazdagok viszont tudják, hogy az érzelmek és a mohóság irányítja ezt a szektort.

12. Az áltagemberek sokszor a lehetőségeiket meghaladva élnek. A gazdagok viszont nem költenek annyit, ami meghaladná a lehetőségeiket.

13. Az átlagemberek a túlélésre tanítják meg gyerekeiket. A gazdagok pedig arra, hogy hogyan váljanak gazdaggá.

14. A hétköznapi embereket a pénzkérdés mindig feszültté teszi. A gazdagok nyugodtak, kiegyensúlyozottak, ha pénzről van szó.

15. Az átlagemberek inkább a szórakozást választják a tanulás helyett. A gazdagoknál első helyen van a tanulás, utána következik a szórakozás.

16. A hétköznapi emberek a gazdagokat sznobnak tartják. A gazdagok viszont azoknak az embereknek a társaságát keresik, akik hasonlóan gondolkoznak, mint ők.

17. Az átlagemberek igyekeznek takarékoskodni. A gazdagok azzal vannak elfoglalva, hogy növeljék a bevételeiket.

18. A hétköznapi emberek óvatosan bánnak a pénzzel. A gazdagok pedig képesek kockáztatni.

19. Az átlagemberek szeretik a kényelmet. A gazdagok jól érzik magukat a bizonytalanságban is.

20. Az átlagemberek sosem gondolják, hogy kapcsolat van a pénz és az egészség között. A gazdagok tudják, hogy pénzzel életet lehet menteni.

21. Az átlagember úgy gondolkozik, hogy választani kell: vagy egy jóképű, de szegény férfihoz megyünk feleségül, vagy egy csúnya, de gazdag pasit választunk. A gazdagok tudják, hogy mindkét dolog egyszerre lehetséges.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek