Május 7-étől a Merkúr két héten keresztül a Bikában lesz, és ezzel nem kevés változást von maga után. A Merkúr (elme, gondolkodás, kommunikáció) a Bikában (lelassulás, befelefordulás, stabilitás) arra fog ösztökélni, hogy lélegezzünk mélyeket, álljunk meg egy-egy pillanatra, és vegyük számba, mi is az, ami igazán fontos az életünkben.

Szembesülni fogunk egy erős változtatásigénnyel, felerősödnek a múlt dolgai, és ösztönösen szabadulni szeretnénk azoktól az elemektől, amelyek már nem szolgálják a hasznunk. Most sokkal racionálisabban látjuk az életünk, gond nélkül sikerül észszerű döntéseket hoznunk.

Lehet, hogy vágyaink túlságosan álomszerűnek tűnnek, sokan próbálnak visszahúzni a valós életbe, viszont most minden energiát megkapunk ahhoz, hogy valóra váltsuk elképzeléseinket. Anyagi nyereségre is számíthatunk ebben az időszakban, de az is lehet, hogy a szellemi fejlődést hoz számunkra jelentős sikert. Az biztos, hogy a dolgok most nagyon a fejlődés irányába haladnak.

A Merkúr a Bikában elősegíti a gyakorlatiasabb, konkrét megoldásokat, hatékonyabb, és gazdaságosabb módszert kínál az élethez. Ebben az időszakban a kommunikáció segítségével tudunk a leginkább érvényesülni.

Az elmúlt hónap heves szóváltásai, meggondolatlan vitái már a múlté, most egy sokkal letisztultabb, kiegyensúlyozottabb időszak vár ránk. Kétszer átgondoljuk, hogy mit is akarunk valójában közölni, csak akkor beszélünk, ha már letisztultak a gondolataink, és kiismertük a beszélgetőpartnerünk szándékait. Mivel sokszor igen komoly döntéseket kell meghoznunk, adjunk elegendő időt magunknak a végleges elhatározás kimondása előtt.

Május 21-től az Uránusz és a Nap hatása is érzékelhető lesz, éppen ezért egy olyan időszak vár ránk, amikor a Bika földenergiái sokkal jobban felerősödnek. Tele leszünk ötletekkel, előtérbe kerül a cselekvő énünk, és sokkal hamarabb találunk megoldást a problémáinkra, mint eddig.

Sikeresen kezeljünk a pénzügyeinket, ha most tárgyalásba kezdünk egy elmulasztott ügy kapcsán, akkor az biztosan pozitív kimenetelű lesz. Számos új tapasztalattal gazdagodunk, és nagyon hatékonyak leszünk a fontos ügyek intézésében.

Május 8-án a Merkúr-Uránusz együttállás csodálatos energiákat mozgat meg, akár bonthatjuk is a pezsgőt a sikereinkre. Legyünk nyitottak, és meglátjuk, bőségesen gyümölcsözni fognak az eddigi befektetéseink. A régi helyzetek rendezésére most egyre fokozódó kreativitásunk lesz segítségünkre. Ez az időszak az anyagiak gyarapítására is igen kedvező lesz.

A Föld-Bika együttállás sok feszültséget, ellenállást, és merevséget is von maga után, a sikerek mellett ezekkel az energiákkal is meg kell küzdenünk. Az újjal szembeni ellenállás, szorongás, és a tettrekész kíváncsiság egy igen erős belső feszültséget hozhat létre bennünk. Legyünk türelmesek, adjunk időt a dolgok kialakulására.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.