BlogMéregtelenítsen Ön is! De hogyan? - A salaktalanítás alap pillérei, amit neked...

Méregtelenítsen Ön is! De hogyan? – A salaktalanítás alap pillérei, amit neked is tudnod kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az előző bejegyzéseinkben részleteztük a Test-Lélek-Szellem összefüggéseit. Maradjunk még ”testközelben”. Beszéljünk egy kicsit testünk megtisztításáról, méregtelenítéséről. Ismét Szabó György parapszichológus, alternatív gyógyítónak teszem fel a kérdéseimet.

meregtelenites

Gyuri! Miért kell egyáltalán méregteleníteni? Olvastam olyan írásokat is, hogy egyáltalán nincs is olyan, hogy méregtelenítés, és badarság az egész…

Maga a ”méregtelenítés” mint fogalom, azt jelenti, hogy a sejtjeinkben lejátszódó bonyolult kémiai folyamatok során felhalmozódott és a szervezet számára felesleges anyagokat eltávolítjuk. Természetesen a szervezetünket nem lehet önmagában ”méregtelenítő” üzemmódba kapcsolni, de bizonyos metodikával tudatosan lehet támogatni és elő lehet segíteni ezeket a kiürítő folyamatokat.

Miért szükséges egyáltalán méregteleníteni?

Születésünkkor sajnos a testünk működéseit, igényeit leíró ”használati utasítást” nem kapunk. A mai kor átlagos embere számára szinte teljesen ismeretlenek saját szervezete belső higiénéjének elemi szabályai. Nézzünk körül! Hogyan néz ki egy átlagos, a magyar kultúrkörben élő 30-50 éves ember szervezete?

 • A mozgásszegény életmód következményeként a szív és érrendszere nincs megfelelően karbantartva, nagy valószínűség szerint túlsúlya van.
 • Az estenként több évtizede tartó helytelen táplálkozás miatt az illető emésztőrendszere túlterhelt, a vastagbelében rothadó maradékok nehezítik a felszívódást, illetve ezen rothadó anyagokból rengeteg mérgező bomlástermék szívódik vissza, megnehezítve a kiválasztórendszer dolgát is.
 • A vér összetevőinek aránya megváltozik, pH értéke a savas irányba tolódik el. Az állandó stressz miatt az idegrendszer kimerült.
 • Az egész ember életére, életminőségére rányomja a bélyegét a fizikai testének ez a sanyarú állapota, így egyenes út vezet a legkülönfélébb betegségek megjelenéséhez. (Azt azért tudnunk kell, hogy betegségeink okai mindig szellemi eredetűek, a betegségek, illetve tünetek megjelenése mindig a harmónia hiányára, a megbomlott egyensúlyra próbál figyelmeztetni.)

Szinte minden évben új cikkek, könyvek jelennek meg a témában, amelyek egymásnak sokszor ellentmondanak. Hogyan válasszunk módszert?

Mivel minden ember más és más, ezért mindenkire vonatkozó, és mindenkire egységesen érvényes életmód szabályokat felállítani nem lehet, de léteznek általánosnak tekinthető vezérfonalak. A következőkben a fizikai test karbantartására vonatkozó ismeretek kerülnek összefoglalásra. A test ápolása, karbantartása mindenkor hatással van a lelkünkre és szellemünkre is. Mindenképpen holisztikus módon kell gondolkoznunk, azaz tudni kell, hogy minden mindennel összefügg. Ezért célszerű a komplex módszert választani.

Mi is ez a komplex módszer?

A komplexitás azt jelenti, hogy a különféle méregtelenítő eljárások egymásra épülnek, és egymás hatását erősítik. Fontos látni, hogy kiragadva, önmagában egy procedúra sem elégséges és nem hozza meg a kívánt eredményt. A komplex módszer három fő pillérre támaszkodik:

 • böjt
 • belek tisztítása
 • ésszerű táplálkozás,

A fenti három művelet eredményeképpen a mérgező- és salakanyagok nagyrészétől megszabadultunk, a szervezetünk alapvető öngyógyító képességét felkeltettük. Ezután a további méregtelenítés, a szervezetben még megbújó méreganyagok kiürülése lelassul, (a spontán folyamat esetenként évekig is eltarthat) ezért a folyamat gyorsítására kialakult egyéb tisztítási eljárások a következők:

 • bélflóra rendbetétele
 • ízületek tisztítása
 • máj és epehólyag tisztítása
 • vesék kitisztítása
 • nyirokrendszer megtisztítása
 • érrendszer megtisztítása

A bejegyzés folytatása hamarosan, ahol részletesen kifejtjük az egyes eljárásokat, megbeszéljük a jelentkező hatásokat!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek