LélektárMelyik hónapban születtél? - ez a drágakő illik hozzád!

Melyik hónapban születtél? – ez a drágakő illik hozzád!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan viselnek ékszerként olyan drágakövet vagy féldrágakövet, amely jelzi az illető születési hónapját. De esztétikai szerepük mellett ezek a kövek egyfajta szerencsehozók is lehetnek, amelyek bevonzzák a pozitív energiákat, sőt párna alá is tehetjük, hogy jobb, nyugodtabb álmunk legyen.

Melyik hónapban születtél? - ez a drágakő illik hozzád!
Fotó: Pixabay.com

Minden hónapnak megvan a neki megfelelő (fél)drágaköve, így az adott hónap szülötte tudatosan használhatja és viselheti őket. Most nézzük meg, melyek ezek!

Január – Gránátkő

A gránátkő az örök barátság és a bizalom szimbóluma, többféle színben előfordul. Úgy tartják, hogy ez a kő kiegyensúlyozza a káoszt és rendet teremt a legnagyobb zűrzavarban is. Ideális lehet az irodába is elhelyezni például, mert kiegyensúlyozó képessége elősegíthet egy egészséges munkaritmust.

Február – Ametiszt

Az ametiszt lényegében egy ibolyaszínű-rózsaszín kvarc és igen népszerű az egész világon. Érdekesség, hogy Oroszországban is bányásszák, ezért sok országban orosz ametiszt néven ismerik. Ez a február hónap féldrágaköve, a királyságot szimbolizálja és úgy tartják róla, hogy viselőjét tiszta gondolatokkal, éles elmével, józansággal ruházza fel. Hozzásegít a jobb egészségi állapothoz, ezért jó, ha a közelünkben tartjuk a fizikailag vagy mentálisan igénybe vevő periódusok alatt.

Március – Vérkő (heliotróp) és Akvamarin

Az akvamarin egy nyugalmat, csendességet sugárzó drágakő, míg a vérkőről azt tartják, hogy megjavítja az összetört szíveket. Az akvamarint gyakran a bátorság és védelem kövének tartják, ezért akár a kezünkben is tarthatjuk egy bemutató vagy vizsga alkalmával. A vérkő szorongásos vagy stresszes időszakokban nyújthat segítséget.

Április – Gyémánt

Legyen szó akár áttetsző, fehér vagy fekete gyémántról, mind az örökké tartó szeretetet és a hűséget szimbolizálják. A tisztaság és ártatlanság szimbólumaként, a gyémánt olyan energiákat hordoz, amely kiegyensúlyoz, bőséget és hosszú életet ad. Ez egy igazi nemes drágakő.

Május – Smaragd

A smaragd egy régóta bányászott kő, jogosan méltányolt a vitalitással, bőséggel és az örök fiatalsággal való kapcsolatáért. A smaragd kinyitja és táplálja a szívet és a szívcsakrát. Tedd a párnád alá, hogy kinyissa az utat az egység, a feltétlen szeretet és együttérzés felé, amíg te alszol.

Június – Gyöngyök, Alexandrit és Holdkő

A június szülöttei abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy három kőből választhatnak! A gyöngy a hónap alapköve, és az eleganciával azonosítják. A holdkő és az alexandrit pedig a szerencse szimbólumai. Hordd mindhármat a táskádban, így meglesz a saját kis magas-vibrációs csomagod.

Július – Rubin

A július köve a rubin, és olyan pozitív tulajdonságokat szimbolizál, mint az egészség, szeretet, siker, gazdagság és bölcsesség. Egy ellenálló drágakő, úgy is tartják róla, hogy a vezetés köve. Lévén, hogy drágakő, általában különleges alkalmakkor viselik, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy bármikor magadhoz vedd, ha szükséged van rá!

Augusztus – Peridot és Sardonix

A peridot, az augusztus fő köve a Föld mélyében keletkezik és a vulkánkitörések során jut a felszínre. Úgy tartják róla, hogy az istenek könnyeit szimbolizálja és ezért annyira értékes. A sardonix az ónix egy fajtája, vonzó stílusa és a győzelemmel és bátorsággal való kapcsolata miatt olyan kedvelt. Képes elűzni a negatív energiákat a házból, ezért jó ötlet a bejárati ajtó mellé tenni!

Szeptember – Zafír

A zafír képes megvédeni a viselőjét és az ahhoz közel állókat mindenféle rossztól és a mennyország, a pozitív energiák szimbóluma. A nyak körül viselve védelmet jelent.

Október – Turmalin és Opál

A turmalin az október fő köve, több színben is előfordul, míg az opál a szépségéről és csillogásáról híres. A turmalint arra lehet használni, hogy felerősítse az imádság és a meditáció légkörét, mert egy nyugodt energiát sugároz, amely kiegyensúlyoz, ezért jó, ha a lakás spirituális részébe helyezzük el.

November – Topáz és Citrin

A november két drágaköve a topáz és a citrin. A topázt a sárga árnyalataiban találjuk meg, a citrin is alapvetően sárga, de több színváltozata van. Mindkét kő vonzza az egészséget, az energiát, a reményt és a melegséget. A citrint lehet használni a lakás vagy munkahely tereinek megtisztítására, ezért helyezzük az íróasztalra vagy a lakás egy eldugott helyére.

December – Tanzanit, Cirkónium és Türkiz

A tanzanit egy mágikus drágakő, amelyről azt tartják, hogy képes növelni a spirituális- és tisztánlátó képességet. A cirkónium a Föld egyik legősibb ásványa, egyensúlyt és öntudatosságot hoz annak, aki viseli. A türkizt a nyugalommal és az egységgel hozzák összefüggésbe. Viseld a tanzanitot a nyakad körül, hogy részesülj a gyógyító erejében. Használd a türkizt a házban, hogy megerősítsd a baráti kapcsolataidat és a családi egységet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek