KuriózumMegvan, hogy miért imádnak az emberek a szállodák ágyaiban aludni

Megvan, hogy miért imádnak az emberek a szállodák ágyaiban aludni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az újdonság varázsa mindig is felcsigázza az embereket, főként, ha ez kényelemmel is párosul. Ez történik, amikor valaki egy szép kilátásra nyíló hotel szobájába költözik be pár napra és egy hatalmas ágy várja, hogy kipihenhesse, kialudhassa magát. A fekhely vonzerejének titka pedig a színben rejlik, mégpedig akkor a legédesebb és legpuhább benne az álom, ha minden tökéletesen fehér színű.

hotelszoba-szobalany

A makulátlanul fehér lepedő, paplan és párnahuzatok a luxusérzést közvetítik az embereknek, hiszen ez a tisztaság jelképe is egyben, így a vendégek egyértelműen jobban érzik magukat egy olyan szálloda ágyában, amely tetőtől talpig fehér, ugyanis az tudatosul ilyenkor az agyban, hogy itt korábban nem aludt senki, mi leszünk az elsők, akik álomra hajtják a tiszta párnán a fejünket.

A szállodák ezt évek alatt tapasztalták ki, ugyanis korábban a legtöbb helyen még színes huzatokat, lepedőket, szőnyegeket használtak, hiszen ezeket jóval könnyebb volt tisztán tartani, mint a fehér textíliákat.

A vendégek visszajelzéseiből viszont az derült ki, hogy a fehér színű anyagok kellemesebb, jobb közérzettel töltötték el őket, így ma már szinte minden luxus szállodában az ágyneműk tündöklő fehér színben pompáznak. És ez bevált, hiszen ma már a kisebb panziók tulajdonosai is odafigyelnek, hogy fehér színbe öltöztessék fel az ágyakat, de még a fürdőszobák törülközőiből is igyekeznek világosabb színeket beszerezni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek