Nemzetközi tudósok egy primitív mikroszkópikus alga DNS-ét vizsgálták, amikor óriási felfedezést tettek. A Földön fellelhető össze növény egyetlen ős-növényre vezethető vissza, amiből mind továbbfejlődtek, mutálódtak és benépesítették a bolygót.

A bioinformatikus Dana Price által vezetett csoport eredményei több összehasonlítást követően azt bizonyítják, hogy a földi növények ősének ősei valamikor ciano-baktériumok voltak, fotoszintetizáló primitív egysejtűek, amelyek az evolúciós fejlődés következtében alakultak át, és vettek fel számtalan formát, amiben ma láthatjuk őket.

Önmagában véve szürke hírnek tűnhet mindez, de mégis átformálja az eddigi élet-tudatot, illetve azt, ahogy arról a tudósok vélekednek. Mint tudjuk, az élet első formájában ezeknél a mikroszkópikus lényeknél szökkent szárba a bolygón, és évmilliók alatt vette fel azt a színes és sokoldalú, máig rejtelmeket tartogató élővilágot, aminek az ember is részese.

A kutatás eredményei újabb hajtóerőt adtak az élet eredetét kutató csoportok, programok résztvevőinek, akik mind egyetlen kérdésre keresik a választ: Honnan származik az ember?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.