KuriózumMegrázó élmény: először hallja saját hangját a siket anyuka

Megrázó élmény: először hallja saját hangját a siket anyuka

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sarah Churman kétgyerekes családanya 29 éves koráig siket volt. Számára az őt körülvevő világ néma csendbe burkolózott.

sarah

Egy veleszületett betegség következtében így nem hallhatta saját hangját, sem szeretteiét. Azonban élete gyökeresen megváltozott két évvel ezelőtt, amikor megkapta azt a középfülbe beépített implantátumot, amely lehetővé tette, hogy először életében meghalhassa saját hangját.

Az élmény katartikus volt, a lány percekig zokogott, majd nevetett örömében. A Texas-i anyukát a hallókészülék elindításakor a férje videózta le, és napjainkban a YouTube videó közel 20 millió látogatója által Sarah lett a halláskárosodásból sikeresen gyógyultak egyik kiemelkedő alakja.

Ahogy nőtt a látogatók száma úgy jelentek meg azok a kritikus vélemények is, miszerint a történet túl szép, hogy igaz legyen. Ezt azzal indokolják, hogy a YouTube videó kapcsán megjelent a hallókészüléket forgalmazó gyártó cég neve és a készülék típusa, amit egyesek reklámfogásként értékeltek. Kérdéses az is, ha a nő egész életén át siket volt, hogy sikerült már az első pillanatokban olyan könnyen megszólaljon, hiszen ismert tény, hogy a siketek beszédét jelentősen befolyásolja a hallási ingerek hiánya.

Egy biztos, Sarah élete minden téren megváltozott, azóta gyakran kérik felé különböző televíziós műsorokban interjúkra és szabadidejében blogjában osztja meg gondolatait és érzéseit a Világgal.

Sokak számára biztató lehet a videó, hogy megtegyék az első lépéseket és ne adják fel a reményt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek