KuriózumMeghalt Tompos Kátya

Meghalt Tompos Kátya

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hosszan tartó betegség után, 41 éves korában elhunyt Tompos Kátya, Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes – közölte a család és Tompos Kátya menedzsmentje az MTI-vel pénteken.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – írta családja a gyászjelentésben.

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten, édesanyja orosz származású. Gimnazista korában néhány évig Földessy Margit stúdiójába járt.

2001 és 2005 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán tanult. 2004-ben Edith Piaf „Mylord” című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét. Az egyetem elvégzése után 2005-2007 között a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban játszott. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismertséget szerzett a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével.

Énekesi pályafutása is különösen figyelemre méltó. Fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013 novemberében jelent meg első szólólemeze „Keresztül Európán” címmel, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven énekelt dalokkal.

Tompos Kátya több filmben is főszerepet játszott, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), Nőm, nejem, csajomban (2012), Coming outban (2013), Valami Amerika 3-ban (2018), valamint a Most van most című filmben (2019).

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2007-ben a Bárka Színházban a legjobb színésznő közönségdíját nyerte el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott. 2019-ben átvehette a Vidor fesztivál legjobb női szereplőjének díját a Varsói melódia címszerepéért.

Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek, az összegyűlt összeg sorsáról később intézkednek – áll a közleményben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek