KuriózumMeghalt Gina Lollobrigida

Meghalt Gina Lollobrigida

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

95 éves korában elhunyt Gina Lollobrigida, Olaszország egyik legismertebb és legkedveltebb színésznője.

A színésznő egy római klinikán halt meg.

Gina Lollobrigida filmes karrierjét az 1950-es években kezdte és az 1990-es évek elején fejezte be. A nagy áttörést 1947-ben érte el, amikor részt vett a Miss Olaszország szépségversenyen, és harmadik helyezést ért el – ezzel országos hírnévre tett szert.

1927. július 4-én született, és a hollywoodi film aranykorának utolsó élő nagy nemzetközi színésznői közé tartozott.

Nagy kasszasikert aratott a Kenyér, szerelem és álmok (Pane, amore e fantasia, 1953) című produkciójával, amelyért BAFTA-jelölést kapott.

Szerepelt az Olaszországban forgatott Útkereső feleség (1953) és a Római nő (1954) című filmekben, de a francia filmiparral is együttműködött olyan filmes produkciókban, mint a Fanfan la Tulipe (1952), a Les Belles de nuit (1952) és a Le Grand Jeu (1954).

Első angol nyelvű filmje, amely nemzetközileg is ismertté vált, a John Huston által rendezett Beat the Devil (1953) volt, amelyben Humphrey Bogart partnere volt.

“Búcsúzunk az olasz filmvászon istennőjétől és az 1950-es és 60-as évek európai filmművészetének egyik legnagyobb sztárjától, a legendás Gina Lollobrigidától, aki 95 éves korában hunyt el. R.I.P.” – írta az egyik rajongó az interneten, amikor halálhíre napvilágot látott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek