KuriózumMeghalt Barack Obama nagymamája - Megható levélben köszönt el tőle a volt...

Meghalt Barack Obama nagymamája – Megható levélben köszönt el tőle a volt amerikai elnök

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hétfőn elhunyt egy kenyai kórházban a volt amerikai elnök mostoha nagyanyja. Sarah Ogwel Onyango Obama 99 éves volt.

Nagymamáját gyászolja Barack Obama, az Egyesült Államok egykori elnöke. A 99 éves asszony Barack Obama apai nagyapjának, Hussein Obamának a harmadik felesége volt. Az asszony arról volt híres, hogy kiváló forró zabkását és fánkokat készített.

Sarah Obama 1922-ben született az egyik faluban a Viktória-tónál.

„A családom és én gyászoljuk szeretett nagymamánkat, Sarah Ogwel Onyango Obamát, akit legtöbben csak Sarah mamának ismertek. A múlt század első negyedében született Nyanza tartományban, a Viktória-tó partján, nem volt hivatalos iskolai végzettsége, és törzsének hagyománya szerint egy jóval idősebb férfihoz ment férjhez, amikor még tinédzser volt. Életének hátralevő részét egy apró faluban, Alego-ban töltötte, egy sár- és nádtéglából épült kis házban, áram és beltéri vízvezeték nélkül. Nyolc gyereket nevelt fel, kecskéit és csirkéit gondozta, terményeket nevelt, és elvitte, amit a család nem használt el a helyi szabadtéri piacon.

Bár nem volt a szülőanyja, apámat saját gyerekeként nevelte fel, aki részben az ő szeretetének is köszönheti, hogy ösztöndíjasként vették fel őt egy amerikai egyetemre. Nehézségek idején az otthona menedéket jelentett gyerekei és unokái számára, jelenléte erőt adott. Amikor Kenyába utaztam, hogy többet megtudhassak a gyökereimről és az apámról, aki addigra már elhunyt, Nagyi volt az, aki mesélt a múltbéli dolgokról, a történeteivel segített enyhíteni az ürességet a szívemben.

Nagyon fog hiányzik, de hálásak vagyunk, hogy ilyen hosszú és figyelemre méltó élete volt” – írta Barack Obama bejegyzésében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek