HolotropikumMeggyógyítja a kurkama a károsodott idegsejteket

Meggyógyítja a kurkama a károsodott idegsejteket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Eddig szinte teljesen lehetetlennek tűnt, hogy az agyban található beteg idegsejteket meg lehessen gyógyítani, de most egy új tanulmányban arról írnak, hogy a kurkuma narancssárga színéért felelős kurkumin áttörést hozhat.

kurkuma-gyoker

A kurkuma egy nagyon sokoldalú fűszer, eddig több mint 600 féle betegség esetében bizonyították be, hogy a kurkuma, de főként a benne rejlő kurkim gyógyító hatással rendelkezik.

Amerikai kutatások eredményei alapján a szakértők arra jöttek rá, hogy a kurkumin valóban elősegíti új idegsejtek megfelelő beépülését az agyba. Elejét veszi az agyban végbemenő oxidációs folyamatoknak, és a fehérjelerakódásokat is megállítja, vagy ha már ezek kialakultak, akkor erős antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően ezt vissza is tudja fordítani. Ez főként az Alzheimer-kór megelőzése érdekében kiváló eredmény.

Emellett a kurkumin képes megvédeni a felgyülemlett szabadgyököktől az idegsejteket is, amelyek így több ideig képesek zavartalanul működni. A kurkuminből készült hatóanyagot patkányokon is kikísérletezték, és azt vették észre, hogy amellett, hogy védi a károsodástól, vagy már a betegségre hajlamos idegsejteket, még az új neuronok képződését is serkenti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek