KuriózumMegdöbbentő eredmények! A vagány fiatalok nagyobb valószínűséggel lesznek elhanyagolt felnőttek

Megdöbbentő eredmények! A vagány fiatalok nagyobb valószínűséggel lesznek elhanyagolt felnőttek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azok a fiatalok, akik tizenéves korukban vagányok és népszerűek társaik körében nagyobb valószínűséggel lesznek problémás felnőttek, mint átlagos társaik – olvashatjuk egy tanulmány eredményeiben.

rosszfiu

Egy hosszas pszicho-szociológiai tanulmány keretén belül derült fény arra, hogy mi vár azokra a tinédzserekre, akik fiatalon kezdik el dőzsölni az életet. 184 fiatal viselkedését követte a tanulmány 10 év távlatában 13 éves koruktól 23 éves korukig alávetve több kérdőívnek és tesztsorozatnak azok viselkedését, gondolkodásmódját. Olyan kérdéseket tettek fel, amelyek az életvitelükre vonatkoztak, a barátaikra, illetve a párkapcsolatról, nemi életről és pszihostimuláns szerek fogyasztásáról alkotott elképzelésükről.

Azok a 13-14 éves fiatalok, akik viselkedése eltért a többiekétől, mert korán kezdtek bele a nemi életbe, belógtak a moziba fizetés nélkül, vagy felelőtlenül viselkedtek társadalmilag nagyobb népszerűségnek örvendtek a közösségben.

Az is kiderült, hogy akik természetes módon jobban néztek ki fiatalon, vagy a lányok esetében, akik korán elkezdték sminkelni magukat szintén nagyobb rajongótábort vonzottak maguk köré. Ezek a fiatalok nagyobb mértékben voltak elfoglalva azzal, hogy “celebek” legyenek, mint más társaik.

A Live Science közlése alapján ezek a fiatalok 21 és 23 éves korukra nagyobb valószínűséggel váltak antiszociális személyiségi jegyekkel rendelkező felnőtteké, beleértve itt a tiltott szerek fogyasztását is. A volt „celebek” sokkal nehezebben létesítettek emberi és párkapcsolatot fiatal felnőttként.

A Child Development szakfolyóirat szerint a szabályok áthágása gyakoribb a tinédzserek esetében, azonban ha túl korai időszakban kezdődik, akkor az nagyobb rizikótényező lesz a nem megfelelő felnőttkori viselkedés esetében is.

Úgy tűnik, hogy azok a serdülők akik azáltal próbálnak emberi kapcsolatokat teremteni, hogy egy vagány stílust és viselkedést alakítanak ki, azok nem tanulják meg a azokat a pozitív mechanizmusokat, amelyek a stabil emberi kapcsolatok későbbi kialakításához szükséges lenne.

Mivel ezeknek a serdülőknek a népszerűsége folyamatosan csökken ahogy idősödnek, így sokan ara kényszerülnek hogy később még inkább provokatív magatartással próbálják felhívni magukra a figyelmet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek