KuriózumMauritánia hízlaldája - csak a kutyák játszanak csontokkal

Mauritánia hízlaldája – csak a kutyák játszanak csontokkal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amíg a világ nyugatias normákat követő része őrjöng, és emberkínzó kúrákra adja a fejét kecses, vékony külalak kedvéért, addig a világ másik részén kényszerrel hizlalják a nőket dögös, telt formára. A vénuszi ideál életben van és virágzik.

Fotó: JOOST DE RAEYMAEKER/Marie Claire Magazine

A nők jogaiért lobbizó Mint Ely csak pár éve ismerkedett meg a Leblouh-i tradíciókkal. Itt a fiatal lányokat olyan speciális iskolákba adják már kiskorukban, ahol gyakorlatilag kényszerrel hizlalják őket. Mauritánia ezen részén minél nagyobb a nő, annál nagyobb darabot szakíthat férje szívéből.

Nagyjából 5-7-9 éves korukban ragadják ki családjuk köréből a lányokat, ahonnan aztán ezekre a farmokra kerülnek, és tapasztalt, idősebb nők avatják be őket a szigorú “diétába”, meg persze a nőiességgel járó egyéb praktikákba. Napi 3 kiló pépet és 2 bögre vajat fogyasztanak, amit 20 liter tevetejjel nyomtatnak el. Csak érdekesség képen ez nagyjából 16 ezer kalóriának felel meg.

“A lányok ebben a korban egyáltalán nem értik, hogy miért kell nekik elszakadni a családjuktól, és mi vár majd rájuk. Nem a tradíciókkal, hanem a módszerekkel van a baj! Ezek az idősebb matrónák vékony pálcával tömködik le a lányok torkán a kalóriadús ételt, és megbüntetik azt, aki képtelen megenni a napi adagot. Tizenkét éves korukra már átlagosan 80 kg-osak ezek a lányok, és legalább 30 évesnek néznek ki”, mondta Fatima M’baye, gyerekjogi ügyvéd.

Régebben ugyan szinte egész Mauritániában elterjedt volt a hizlalással tradíciója, ma már csak egészen szórványos csoportok tartják ezt. A legtöbb fiatalt nem kényszerítik erőszakos házasságban, szabadon választhatnak, és megőrizhetik fiatalos, karcsú alakjukat. A jelenséggel foglalkozó, és hevesen támadó csoportok szerint idejét múlt szokás ez, amit jó lenne levetkőzni. A tehetősebb férfiak igényei és ízlése is sokat változott, és kevésbé preferálják a combos nőket. Fatima M’baye szerint ha képtelenek felhagyni a szerinte undorító szokással, erőszakosan kényszerítik a nőket arra, hogy képtelenek legyenek párt, férjet találni maguknak.

Lentebb a CBC TV egy riportját láthatjátok, amely felborzolhatja a kedélyeket:

http://youtu.be/T2CDvlwJ–s

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek