Kuriózum„Már azt sem tudjuk, milyen neműek vagyunk” - A fiatal anya felszólítja...

„Már azt sem tudjuk, milyen neműek vagyunk” – A fiatal anya felszólítja a nőket, hogy térjenek vissza az otthonteremtő szerepükhöz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 27 éves Shelby Lancaster Tennessee államból két gyerek édesanyja, és éppen a harmadikat várja. Bár korábban dolgozott, most teljes mértékben a családjának szenteli az életét, és büszke is erre. Véleménye szerint ugyanis, amikor a nők megfeledkeznek otthonteremtő szerepükről, a család egysége megbomlik, és a hagyományos értékek elvesznek.

Közel 50 másik háziasszonnyal és édesanyjával együtt egy Back to Homemaking Collective nevű csoport tagja, aminek célja hátat fordítani a fogyasztói társadalomnak és annak elvárásainak, és helyette hagyományosabb készségeket fejleszteni a nőkben, akik szerintük úgymond a család „kapuőrei”.

„Elkezdtem kertészkedni, befőtteket készíteni és gyakorlatilag a semmiből főzni, és tényleg élvezem ezeket a dolgokat” – magyarázta Shelby, aki úgy érzi, megtalálta a helyét ebben a közösségben. „Ezek a nők tudják, hogy a dolgok nincsenek teljesen rendben, és változást akarnak” – tette hozzá.

Shelby úgy gondolja, hogy a nyugati társadalom jelenleg komoly válságban van: „Mindez a feminista program miatt van… azt mondták nekünk, hogy olyanoknak kell lennünk, mint a férfiak, és ki kell lépnünk a munkaerőpiacra, hogy értékesek legyünk a társadalom számára, de szerintem szem elől tévesztettük a valódi értékeket. A jelenlegi mentális egészséggel és egyszerűen mindennel a nyugati társadalomban, egyszerűen lealacsonyodunk. Amerika valaha az egyik legnagyszerűbb ország volt, most pedig már azt sem tudjuk, hogy milyen neműek vagyunk” – magyarázta nézeteit az édesanya.

Shelby Lancaster azt mondja, akkor változtak meg a nézetei, amikor a kisfiánál 3 hónapos korában súlyos kólika alakult ki. Akkoriban az édesanya még dolgozott, de mivel nem szívesen hagyta volna egy napköziben beteg kisfiát, felmondott.

„Már azt sem tudjuk, milyen neműek vagyunk” - A fiatal anya felszólítja a nőket, hogy térjenek vissza az otthonteremtő szerepükhöz
Fotó: Shelby Lancaster

Bár kezdetben voltak aggodalmaik a férjével azzal kapcsolatban, hogy fognak megélni egy keresetből, végül rájöttek, hogy nagyszerűen boldogulnak, és a nő ma már nagyon hálás érte, hogy a háziasszony és édesanya szerepét választotta.

Nem mindenki fogadta el a döntését, és több kritikát is kapott ezzel kapcsolatban, de szerinte ez azért van, mert sokan, különösen a fiatalok rosszul értelmezik a prioritásokat és az otthonteremtés lényegét – írja a The Epoch Times.

„Különösen az Y generáció tagjai számára létezik egy kialakult kép az 1950-es évek háziasszonyairól. Amikor a feleségeknek csak elegánsnak, csinosnak és csendesnek kellett lenni, és pontban este 6-kor tálalni a vacsorát. Nos, egy háziasszony valójában nem egészen ilyen” – magyarázta.

Shelby szerint azzal, hogy a nők eltávolodtak hagyományos szerepüktől, mint a családi tűzhely őrzői, sok készség, ami korábban alapvetőnek számított, kezdett elveszni.

„Azok a készségek, amelyeket egykor a nők megszereztek és az évek során továbbadtak, teljesen elvesztek. Például a gyógynövénytan, a bábaság, és hasonló egyszerű dolgok. Már nincsenek olyan nagynénik, nővérek és nagymamák, akik körénk gyűlnek, és végigvezetnek minket az anyaságon és a női lét más tapasztalatain” – mondta.

A Back to Homemaking Collective csoport célja ezeknek az értékeknek a felelevenítése. Shelby Lancaster és a férje számára ez az életmód tökéletesen bevált, és a nő azt mondja, a férje nagyszerűen megállja a helyét, mint családfenntartó, miközben ő gondoskodik a gyerekeikről és biztosítja az otthonuk kényelmét.

„Már azt sem tudjuk, milyen neműek vagyunk” - A fiatal anya felszólítja a nőket, hogy térjenek vissza az otthonteremtő szerepükhöz
Fotó: Shelby Lancaster

Bár sok szempontból nem könnyű egyetlen keresetből megélniük családként, alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez, de a házaspár számára egyértelmű volt, hogy a család fontosabb az anyagi értékeknél, így nem bánták, hogy le kellett mondaniuk azok egy részéről.

Az édesanya számára az is rendkívül fontos, hogy átadja a tudását a gyerekeinek, és bár elismeri, hogy a hagyományos háziasszonyi szerep bizonyos esetekben visszaélésekkel járhat, szerinte egy jó férj tökéletesen megérti a szerepét, és képes helyt állni abban.

Szerinte az általa választott életmód elsősorban a világnézet és a prioritások kérdése. „Ha egy nő vezérigazgató akar lenni, és fel akar kapaszkodni a vállalati ranglétrán, akkor az otthonteremtés nem biztos, hogy a legjobb dolog a számára. Ez korlátozhatja a fejlődését. Ha materialista szemszögből nézi a dolgokat, akkor lehet, hogy így nem teljesedik ki. De ha egy kicsit másképp akarsz tekinteni az életre, mint amit a társadalom értékesnek tart, akkor csodálatos dolog lehet” – mondja.

Azt is hozzátette, hogy rengeteget tanult és fejlődött az utóbbi néhány évben, és hogy másokkal is megossza ezt a tudást, saját szakácskönyveket is összeállított az általa ismert receptekből. Ugyanakkor az is boldoggá teszi, hogy a Back to Homemaking Collective közösség tagja lehet: „Ez a közösség minden benne lévő nőnek a hasznára vált. Ez sokkal több annál, mint amit a világ sikeresnek ítél meg” – mondja az édesanya.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek