LélektárMájus 19: Újhold a Bika jegyében - a lélek számára ez a...

Május 19: Újhold a Bika jegyében – a lélek számára ez a pihenés csodálatos időszaka lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Május 18-án, este 7 óra magasságában, megpillanthatjuk az égen 2023 ötödik újholdját. Asztrológiai szempontból, a jelenség a Bika jegyében történik, mely elhozza a stabilitást, határozottságot és jólétet, amire régóta vágytunk. A földi értékekben jól megalapozott, ehhez a földi erőhöz kapcsolódó újholddal van dolgunk, mely készen áll arra, hogy támogasson minket, hogy egyensúlyba hozzon, hogy lehorgonyozzon bennünket a bölcsesség, az állandóság és a stabilitás mezején.

Egy csillagászati szempontból viharos időszak után úgy tekinthetünk erre az újholdra, mint egy balzsamra az érzelmeink és elménk számára, a pihenés és nyugalom időszakára, amikor végre kifújhatjuk a levegőt, és újra kapcsolódhatunk a belső énünkhöz, az egyensúlyunkhoz és a természet bölcsességéhez.

Ezért a május 19-i Bikában jelentkező újhold segít visszanyerni a lélekjelenlétünket, egyensúlyba hozni az idegrendszerünket, mérsékelni a túlgondolkodásra való hajlamunkat és odafigyelni a belső hangunkra, a megérzéseinkre.

Az égi jelenség rendkívüliségét már csak az tetőzheti jobban, hogy az újhold pillanatában, a Bika jegyében öt nagybolygó is felsorakozott: a Jupiter, a Nap, a Merkúr, az Uránusz és a Hold (északi csomópontja), és valamennyien hatást gyakorolnak a csillagjegy energiájára. Ezen felül, a Bika földi rezgését a víz elem ellensúlyozza, mely szintén felerősödik az előttünk álló időszakban, mivel az újhold idején a Szaturnusz és a Neptunusz a Halakban, a Mars és a Vénusz pedig a Rákban, a horoszkóp két víz-jegyében áll.

Az elemek egyesülése az intuíció és a belőle fakadó tudás bőségét hozza el számunkra, azt a képességet, hogy felfedezzük a szándékainkat, hogy merjünk továbblépni, hogy legyőzzünk bizonyos korlátokat, félelmeket, aggodalmakat vagy kétségeket. Arra sarkall bennünket, hogy álmodozzunk, merjük kimondani a vágyainkat, és ha úgy esik jól, akkor igenis engedjük meg magunknak, hogy időnként ne csináljunk semmit.

Másfelől, a szenvedély érzését is felébresztheti bennünk, hogy olyan dolgokat kövessünk, amelyektől ismét érezhetjük, hogy élünk, vagy amelyek kihívást jelentenek számunkra, hogy legyőzzük a pánikot, amit az ismeretlentől való félelem okoz.

A Bikában megtestesülő újhold azért van itt, hogy emlékeztessen minket arra, hogy a kezünkbe vehetjük az irányítást az érzelmeink és az életünk felett, és hogy bármilyen kihívással megbirkózhatunk, ha nyugalommal és bölcsességgel nézünk szembe vele.

A Bika egyébként egy „fix” jegy – a belőle fakadó változással szembeni ellenállás sokaknál visszatérhet, aminek hatására úgy érezhetjük, el kell utasítanunk vagy lázadnunk kell minden olyan dolog ellen, ami változással jár, mert most fáradtnak és felkészületlennek érezzük magunkat hozzá. Pedig éppen ez az időszak a legmegfelelőbb arra, hogy új fejezetet kezdjünk az életünkben, különösen a jólét terén.

Szerencsére, a Bikában lévő újhold energiája finoman lelassítja a kaotikus tempót, ami ezidáig körülöttünk uralkodott, és egyfajta asztrális tűzszünetet biztosít számunkra, hogy felszusszanhassunk. Végre lehetőségünk lesz pihenni, jobban gondoskodni magunkról és a körülöttünk élőkről, élvezni az élet apró örömeit és mindazt, amit az anyatermészet szabadon kínál nekünk.

Az újhold a Bikában egy olyan „restartot” enged meg nekünk, amikor átgondolhatjuk a dolgainkat, megfontolhatjuk a további lépéseinket, összeszedhetjük magunkat, és teljes gőzzel újra elkötelezhetjük magunkat egy olyan döntés, cselekvés mellett, amit tényleg szeretünk.

Ha ebben a 2 hetes időszakban befektetünk valamibe, annak kézzelfoghatónak, valódinak, hitelesnek kell lennie, olyasminek, amire mostantól kezdve támaszkodhatunk, vagy amit támogathatunk. A párkapcsolatokban is erős igényt érzünk a stabilitásra, arra, hogy megtapasztaljuk azt az érzést, hogy van egy biztos támaszunk.

Szükségünk van arra, hogy tudjuk, az a személy, akit szeretünk, ott van mellettünk, hogy számíthatunk rá, hogy valóban építhetünk valamit együtt a közeljövőben, hogy megbízhatunk benne, hogy rábízhatjuk a lelkünk és életünk, mert tudjuk, hogy odaadással és megértően fog bánni vele. Ezért van az, hogy azok a kapcsolatok, amelyekben ez a kapocs nincs meg, most szét is eshetnek.

Az újhold a Bikában megköveteli, hogy ismerjük saját értékünket úgy a kapcsolatokban, mint a munkahelyen, a társadalmi-szakmai interakciókban, és ne érjük be kevesebbel, mint amit megérdemlünk, hogy ne kössünk olyan kompromisszumokat, amelyek a személyiségünk, a belső értékeink rovására mennek. A Bika sosem enged a minőség terén, és ezt az erőt most ránk is kivetíti.

Az újhold a Bika jegyében arra is ösztönöz, hogy bölcsebbek, tudatosabbak legyünk, hogy megtaláljuk a belső erőnk, és hogy felismerjük, mi tesz minket igazán boldoggá, mitől érezzük magunkat kényelmesen/kényelmetlenül, hogy tudatosabban élvezzük az életet. Nagy hangsúlyt kap a testünk, a fizikai jólétünk, és ez akár azt is jelentheti, hogy több időt töltünk a természetben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek