KuriózumMacska méretű ló

Macska méretű ló

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Most, 50 millió év múltán a Föld nagyrészt egy kellemes hőmérsékletű, élhető bolygó, amin mai napig virágzik az élet (minden pusztító és felelőtlen emberi tevékenység ellenére), de nem volt ez mindig így.

Földtörténeti mértékkel nézve nem is olyan rég Földünk nagyrésze teljesen élhetetlen volt, és mai szemmel nézve igencsak furcsa élőlények tudtak csak életben maradni.

Amerikai tudósok minap fedezték fel annak a lónak a maradványait, amely mindössze akkorára nőtt, mint egy mai macska (és kifejlett, felnőtt egyed!)

Nyilván környezeti és táplálkozási tényezők miatt kényszerítette az evolúció ma élő, nagytestű lovaink elődjét arra, hogy ilyen törpe méretűre nöjjön, és a térdi érő susnyásban nyargaljon (valljuk be, sehogy sem egy romantikus Winnetou féle musztáng ez).

Törpe telivérünk fénykorában mindössze 4 kg-ot nyomott mai rokonaival ellentétben, akik sokszorta nagyobbra nőnek, és születésük pillanatában már átlagosan 7 kg-osak.

Érdekes küzdelemnek lehetnénk (hipotetikusan!) szemtanúi, ha egy illegális mérkőzés folyamán harcba állítanánk egy mai macskát, illetve egy akkori lovat ezen példányból. Te melyikre fogadnál?

Élő-kihalt állatfurcsaságaink cikksorozata hamarosan folytatódik….

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek