GasztroLimonádé – a tökéletes frissítő a forró nyári estéken

Limonádé – a tökéletes frissítő a forró nyári estéken

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A limonádé citrommal ízesített frissítő ital. A klasszikus limonádé receptje mindenki számára ismert: víz, citrom(lé), cukor. Mindenki saját ízvilága szerint készítheti az egészséges nyári frissítőt.

Fotó: Matt Ryall
Fotó: Matt Ryall

Sokak számára ismeretlen, azonban egyre elterjedtebb a rózsaszín limonádé. Ennek jellegzetes pink színét az adagolt gyümölcslevek adják: málna, cseresznye, vörös grapefruit, szőlő, vörös áfonya és eper. A csajos esték kellemes kiegészítője lehet a pink limonádé.

limonade-rozsaviz
Limonádé rózsavízzel

A Közel-Keleten és Dél- Közép-Ázsiában gyakran használnak a limonádéhoz rózsavizet. Kellemes illatot és ízt kölcsönözve ezzel a klasszikus italnak. Továbbá bevett szokás a vanília bab kivonat és cseresznye kombinációjával ízesíteni a limonádét.

limonade-gyomber
Limonádé gyömbérrel

Indiában és Pakisztánban előszeretettel adagolnak hozzá sót és/vagy gyömbért. A gyömbér enyhe csípős ízt kölcsönös a frissítő italnak.

Limonana
Limonana

A limonana egy limonádéfajta, amit frissen csavart citromból és menta levelekből készítenek. Izrael, Jordánia, Libanon és Szíria területén jellegzetes a limonádé mentával való ízesítése.

Kellemes limonádés estét kívánunk mindenkinek!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek