KuriózumLépésekből kapnak energiát a britek

Lépésekből kapnak energiát a britek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Brit tudósok a passzív energia hasznos felhasználásával szeretnék elektromos felhasználásukat csökkenteni, és igazán jó helyeken kutatnak.

Köztudott, hogy járás, szaladás, futás közben passzív energiát termelünk, amelyet a taposott flaszter nyel el, és nem kerül felhasználásra. Tudósok egy csapata egyszerű szerkezettel szeretné mindezt az elhasznált, haszontalan energiát hasznosítani elektromos energia formájában.

A szerkezet máris elhagyta a laboratóriumot és a teszteken kecsegtető eredményekkel szerepelt.

Egy angliai egyetemen máris felszerelték a járásból származó passzív energiát átalakító berendezést, és az így nyert villamos energia meglepő módon elegendő volt egy egész utca világításának fenntartásához – mindehhez csupán 1000 lelkes diák vállalkozókedve volt szükséges.

Az ötletet továbbvíve arra gondoltak, hogy mi lenne, ha a fesztiválokon tomboló sereg talpa alá hasonló “szőnyeg” kerülhetne. A tánc útján tesztelt eredmények még nagyobb hatásfokot produkáltak, és az ígéretek szerint nyáron tesztelhetik élesben is egy fesztiválon, koncerten.

További ötletek szólnak arról is, hogy az olimpiai házigazda tudván, hogy bizonyos útszakaszok a nagy érdeklődés miatt hatalmas forgalomról fognak tanúskodni, szintén egy potenciális tesztelési lehetőséget rejtenek magukban – és miért ne kamatoztathatnák mindezt?

A kísérletek és fejlesztések mind a zöld energia program keretén belül folytatódnak, olyan faktorokat is figyelembe véve, mint a szerkezet “strapabírása”, átlagos energia termelése, és sorolhatnánk, de az biztos, hogy máris nagy népszerűségnek örvend, és egész biztosan hallhatunk további fejlesztésekről.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek