KuriózumLejárt a domináns Alfa férfiak ideje! Íme, az Omega típus, akinek a...

Lejárt a domináns Alfa férfiak ideje! Íme, az Omega típus, akinek a szíve nagyobb, nem az Egója!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Annyi mindent hallottunk már az alfahímekről, hogy ők a férfiasság megtestesítői, minden nő álma, de találkoztál már az omega férfiakkal is? Egyelőre még kevesebb figyelmet kapnak, mint az alfaférfiak, de hasonlóan lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkeznek.

Lejárt a domináns Alfa férfiak ideje! Íme, az Omega típus, akinek a szíve nagyobb, nem az Egója!

Amikor a férfiról, esik szó legtöbbször az erősség, a vezetői képesség, a teherbírás és a dominancia kerül előtérbe. Viszont vannak olyan pasik, akiket nem sorolhatunk ezen tulajdonságokkal rendelkezők kategóriájába, így ők egy új típust alkotnak, nevezetesen az omega férfiak típusát.

Lássuk csak melyek a legfőbb különbségek az alfa és az omega férfiak között:

· Alfa férfiak: Nemhiába tartja úgy rengeteg sztereotípia, hogy ők lennének az „ősember” természetű férfiak. Folyton ki akarnak tűnni a tömegből, és azt szeretnék, ha minden figyelem rájuk szegeződne. Úgy érzik, hogy nekik kell lenniük a legerősebb, leggyorsabb, legokosabb férfiaknak a Földön. Nagyon versenyszelleműek és maximalisták. Ha egy farkas falkát veszünk például, akkor a vezérfarkas jelképezné az alfahímeket.

· Omega férfiak: Ők az alfahímekkel szemben kerülik a konfrontációt és a kockázatokat. Magabiztosságuk ugyanolyan mértékű, mint az alfa férfiaké, csupán ők kerülik a rivaldafényt. Nem érzik szükségességét, hogy más férfitársaikkal versenyezzenek csak azért, hogy az egójukat növelhessék. Jobban szeretnek a maguk csendjében, hatékonyan tevékenykedni mindenféle felvágás nélkül.

Sajnos a társadalom inkább az alfahímekre fókuszál, hiszen ők szerepelnek mindenhol. Vegyünk csak például egy sportcsapatot. A csapattagok nagy valószínűséggel alfahímek, míg a csapat agya, aki az egész játék mögött áll az legtöbbször omega típusú férfi.

Hogy még többet megtudhass erről a különleges férfitípusról, összegyűjtöttük az omega férfiak jellemzőit:

1. Introvertáltak: Az alfa férfiakkal ellentétben nem szándékoznak a figyelem központjában lenni. Sőt, ha néha előfordul is ilyen, az nagyon lefárasztja, mert egyszerűen nem szeret szerepelni. Nagyon jól esik neki, ha néha egy kis időt egyedül tölthet, ilyenkor kerül csak igazán elemébe, és talál ki jobbnál jobb dolgokat.

2. Visszahúzódóak: Egy alfa férfi extrovertált, karizmatikus, egyszóval minden buli alapembere. Az omega férfiak ennél sokkal kimértebbek. Hagyják, hogy a dolgok alakuljanak, és nem érzik szükségesnek, hogy bármiért is „megharcoljanak”. Problémák kreálása helyett ők inkább kitalálnak valamilyen más alternatívát.

3. Kedvesek: Az omega férfiak nem fáradoznak azon, hogy a „nap hőseivé” váljanak, ha valamilyen segítségre van szükséged tőlük, akkor kérned kell, de mindig rendelkezésedre állnak. Nem azért segítenek, mert szuperhősök akarnak lenni, hanem azért mert egyszerűen kedvesek.

4. Együttérzőek: Képesek átérezni, hogy mások miken mehetnek keresztül, de nem állnak meg annál a fázisnál, hogy sajnálkozzanak. Ők képesek ezen túllátni és valójában megérteni mindazt, ami történik veled.

5. A mély kapcsolatokat részesítik előnyben: Az omega férfiaknak nincs több tucatnyi haverjuk. Mivel szeretnek egyedül lenni baráti körük kevés tagot számlál, de azok igaziak. Olyan emberekkel veszi körbe magát, akikre mindig számíthat és szavahihetőek.

6. Gyengédek: Mivel nem dominálnak annyira, mint a tesztoszterontól fűtött alfa társaik, sokkal gyengédebbek kapcsolatok terén. Ők azok a férfiak, akik egy fárasztó nap után örömmel megmasszírozzák a vállad, majd bebújva a paplan alá átölelve megnéznek egy filmet veled.

7. Egyedül akar dolgozni: Kerüli a csoportos feladatokat, mert úgy érzi egyedül sokkal hatékonyabb. Ha már nem tőr vezetői babérokra, akkor miért fárasztaná magát, hogy egy munkacsoport tagja legyen?

8. Nem az egója irányítja: Az alfahímeket folyton az érdekli, hogy mit gondol róla a külvilág, ezért folyton erősíteni próbálja az egóját. Az omega férfi az ilyen külsőségekkel nem törődik. Lehet, hogy sokkalta többet elérnek, mint az alfa férfiak, mégsem kérkednek vele, nem posztolják ki az oldalukra, hanem sikereit csendben nyugtázza.

Attól, hogy valaki nem áll ki a tömeg elé és adja el magát, attól még lehet ugyanolyan értékes, mint mások. Sajnos a társadalom a külsőségekre kíváncsi és elsiklik az ilyen nagyszerű emberek felett, csak azért nem éli életét a nagyvilág szeme előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek