Lehet, hogy te is magas érzelmi intelligenciával rendelkezel? – 13 pozitív személyiségjegy, ami rád is jellemző lehet

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis honnan jöhet rá valaki arra, hogy magas érzelmi intelligenciával rendelkezik vagy sem?

Lehet, hogy te is magas érzelmi intelligenciával rendelkezel? - 13 pozitív személyiségjegy, ami rád is jellemző lehet

A Psychology Today szerint három kulcsfontosságú vonás szükségeltetik ahhoz, hogy valaki megállapíthassa magáról, hogy magas fokú érzelmi intelligenciával rendelkezik:

1. Pontosan képes vagy meghatározni a saját érzéseidet, és természetesen másokét is.

2. Rendszeresen használod az érzéseidet a feladataid elvégzése során, csakúgy mint például a gondolkodást, vagy a problémamegoldó képességedet.

3. Képes vagy uralni az érzéseidet, és másoknak az érzelmeit is tudod szabályozni (pl. képes vagy felvidítani, vagy megnyugtatni valakit)

Ha te is rendelkezel ezekkel a tulajdonságokkal, akkor szerencsés vagy, hiszen ez a képesség az élet bármelyik területén gyümölcsöző. A magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek kivételes személyiségek és számtalan pozitív személyiségjeggyel bírnak:

1. Igazi kaméleonok

A magas érzelmi intelligenciájú emberek nem félnek a változásoktól. A változást úgy kezelik, mint az élet természetes velejáróját, ezért nem ragaszkodnak foggal-körömmel a régi dolgokhoz, hanem nyitottan alkalmazkodnak az újhoz.

2. Öntudatosak

Nem mondható el róluk, hogy önteltek, vagy felvágósak lennének, de pontosan tudatában vannak annak, hogy milyen erősségeik és értékeik vannak. Mindig odafigyelnek arra, hogy olyan munkahelyet válasszanak, ami a lehető legjobban passzol a tudásukhoz és képességükhöz.

3. Együttérzőek

Ez az egyik legáltalánosabban kialakult kép a magas érzelmi intelligenciájú emberekről, és nem hiába. Kiválóan képesek átérezni és értelmezni mások érzéseit, ezért mesterien képesek alakítani emberi kapcsolataikat.

4. Nem perfekcionisták

Nem törekednek folyton arra, hogy minden tökéletes legyen körülöttük, mert tudják, hogy a tökéletesség, mint olyan, nem létezik. Ennek ellenére, mindig megpróbálják mindenből a jót kihozni.

5. Nagyon kiegyensúlyozottak és egészségügyileg is mindig jól vannak

Kiválóan megtalálják az arany középutat mindenben. Képesek hosszútávon fenntartani az egyensúlyt a család, munka, barátok között. Jut idejük arra is, hogy egészségesen éljenek, elegendőt aludjanak és mozogjanak, mert jól osztják be az idejüket.

6. Hálásak

Mint ahogyan azt az előbb említettem, képesek mindenben meglátni a jót. Az életszemléletük is rendkívül pozitív, és a legkisebb dolgoknak is nagyon örülnek.

7. Nehezen zavarodnak össze

Nagyon ügyesen zárják ki a külvilágot olyankor, amikor dolgoznak, ezért minden figyelmüket egy dolognak tudják szentelni.

8. Ambiciózusak

A magas érzelmi intelligenciájú emberek már gyerekkorukban is szinte sikert sikerre halmoznak. Mindez azért van, mert óriási ambíció hajtja őket. Szeretik, ha láthatják, hogy meddig jutottak el az útjukon, közben milyen eredményeke értek el, és még mit kell megtenniük a végső siker érdekében.

9. Nem rágódnak a múlton

Sosem néznek hátra, hanem mindig a jövő lehetőségeire összpontosítanak. Ami történt, megtörtént – vallják, s habár néha megrémülnek az újabb és újabb lehetőségek buktatóitól, végül mindig belevágnak ezekbe.

10. Tudják, hogy a határ

Habár úgy tűnhet, hogy ezeket az embereket vajszívük miatt mindenre rá lehet venni, de ők is képesek meghúzni a határt, és ha kell nemet mondani. Ha úgy érzik, hogy valamivel nem tudnak azonosulni, vagy túl bonyolult számunkra, akkor határozottan, de tisztelettudóan visszautasítanak.

11. Jól kezelik a saját érzelmeiket is

Kiváló öntudatuk miatt pontosan tudják, hogy mi milyen érzelmeket vált ki belőlük. Gond nélkül kezelik az őket ért stresszt, haragot, frusztrációt és higgadtak tudnak maradni még olyan helyzetekben is, amelyekből más már rég elmenekült volna.

12. Kreatívak

Megfigyelhető, hogy a legtöbbjüknek olyan állása van, ahol nagyfokú kreativitásra és problémamegoldó képességre van szükség. Állandó kíváncsiságuk és érdeklődésük által rengeteg dolgot tanulnak, amit adott helyzetben kiválóan képesek kamatoztatni.

13. Nehezen sértődnek meg

Ők talán a leglazább emberek, akikkel valaha találkozhatsz. Tisztában vannak azzal, hogy ők milyenek és mennyit érnek, és nem érdeklik őket mások véleménye, vagy pletykái.

Sokat tanulhatunk a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberektől, mert nagyon jó életszemléletükkel könnyedén veszik a mindennapok akadályait. Ráadásul kiegyensúlyozottak és mindenkivel megtalálják a közös nevezőt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top