OtthonLátványos karácsonyi dekoráció fillérekből - csupán 3 alapanyag felhasználásával!

Látványos karácsonyi dekoráció fillérekből – csupán 3 alapanyag felhasználásával!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mikor beköszönt a tél első napja már sokan egyből karácsonyi lázban égnek és alig várják, hogy otthonukba is becsempészhessék az ünnepi hangulatot. A legkedveltebb karácsonyi dekorációk egyike az akár falra, ajtóra felakasztható díszített koszorú.

Az ilyen dekor koszorúkat rengeteg stílusban megalkothatjuk, használhatunk fenyőalapot, mohaalapot, díszíthetjük természetes anyagokkal, vagy akár csillámporral, gyöngyökkel is.

Az üzletekben megvásárolható dekor koszorúk ára általában igencsak borsos, és otthonilag elkészíteni is sok eszközt, alapanyagot és kézügyességet igényel, éppen ezért most egy pofonegyszerű, ám annál mutatósabb verziót mutatunk be, aminek elkészítéséhez csupán néhány dologra lesz szükséged!

Az ötlet egy angol blogger oldaláról származik, aki a karácsonykor már jól megszokott színes díszgömböket új köntösbe öltöztette.

A koszorúhoz nem lesz másra szükséged, csupán 50-80 díszgömbre (olyan színben, amilyenben szeretnéd, hogy a koszorú pompázzon), egy nagy szalagra és egy drót vállfára. A gömbök esetében jobb, ha kevésbé törékenyeket választunk, tehát műanyagokat.

Első lépésként formáljunk a drót vállfából egy kört, majd az akasztó alatt nyissuk szét, hogy szépen felfűzhessük egyenként a gömböket. Használjunk különböző méretű és akár színű gömböket ahhoz, hogy még inkább lenyűgöző legyen a végeredmény.

Mikor az összes gömböt felfűztük a drót végét görbítsük vissza jó alaposan az akasztó alatt, hogy megelőzzük a koszorú „szétpattanását”.

Az egészet koronázzuk meg a szalagból készített masnival, melyet az illesztés helyére, az akasztó alá helyezzünk fel, és máris kész a szemet gyönyörködtető díszünk!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek