KuriózumKutyája mentette meg egy elveszett négyéves kislány életét a zord szibériai vadonban

Kutyája mentette meg egy elveszett négyéves kislány életét a zord szibériai vadonban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ötödik születésnapját karácsony másnapján töltő Karina Csikitova közel két hetet töltött a szibériai erdőségekben, miután az őt kereső mentőosztagoknak sikerült rátalálniuk. A kislány életét kutyájának köszönheti, ugyanis az állat éjszakánként hozzá bújva tartotta melegen, majd visszatért a kislány falujába, ahol feltűnése megerősítette a reményt az emberekben, hogy még életben lehet a 9 napja eltűnt kislány – olvasható a Siberian Times-ban.

Karina-es-Nadja

Karinának még augusztusban veszett nyoma, amikor követni kezdte apját, aki egy másik faluba ment. Eltűnése után pár nappal sem aggódtak még hozzátartozók, mivel azt gondolták, hogy az apja magával vitte. Amikor aztán sikerült telefonkapcsolatot létesíteni az apával kiderült, hogy a kislány nincs nála.

Ám Karina nem volt egyedül, kutyája mindig hozzábújt, melegítette és védelmet nyújtott számára, majd a faluba visszatérve segítséget hívott. A kislány bogyókat evett és patakvizet ivott, de 12 nap után, amikor a mentőcsapatok rátaláltak, már nagyon elgyengült volt. Orvosa és rokonai elmondták: sokat jelentett a kislány számára a túlélés szempontjából, hogy mindig a természet közelében élt, rendszeresen járta az erdőket a szüleivel, így nem félt a sűrűségtől.

A lányra úgy sikerült rátalálni, hogy a kutya megjelenése után a keresőcsapatok egyik tagja a folyó partján egy kis lábnyomra lett figyelmes, mellette pedig a kutya mancsának nyomai tűntek fel. Innen már sejtették, hogy a kislány valahol a környéken lehet, másnap pedig meg is találták egy magas fűvel körülzárt odúban.

Nadja

Karina és kutyája története már az egész világot bejárta, a kis páros valóságos hőssé lett a környéken, a Jakutszki repülőtéren pedig szobrot is emelnek nekik. Karina születésnapjára pedig Jakutföld köztársasági elnöke ünnepséget szervezett. A kislány ugyanakkor elmondta, ő most leginkább egy Barbie-babát szeretne kapni az orosz télapótól, Gyed Maróztól.

Forrás: Hír24.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek