KuriózumKülönleges barátság volt Diana hercegnő és Teréz anya között: együtt imádkoztak és...

Különleges barátság volt Diana hercegnő és Teréz anya között: együtt imádkoztak és öt nap különbséggel haltak meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A „Szívek hercegnőjeként” ismert Lady Di, akit önzetlen segíteni akarásáról és nagylelkűségéről ismert a világ – különleges kapcsolatban állt Teréz anyával, a fáradhatatlan misszionáriussal, aki számos jótékonysági tevékenysége miatt került a köztudatba, és akit 2016-ban szentté is avattak.

Sok közös vonása volt a két hölgynek, akik egész életükben megpróbáltak csak jót tenni embertársaikkal. És amikor találkoztak csodálatos volt közöttük az összhang a mások megsegítése tekintetében.

Teréz anya nagy hatással volt a hercegnőre

Diana hercegnő volt inasa, Paul Burrell elárulta a brit sajtónak, hogy Lady Di valódi lelki kinyilatkoztatást kapott, miután megismerkedett Teréz anyával. A Daily Mail információkat tett közzé arról, hogy Károly herceg volt felesége halála után több tárgyat is elhoztak az autóbaleset helyszínéről a kórházba, köztük a rózsafüzért, amelyet Teréz anya adott a hercegnőnek, és amelyet a balesetet követően Diana hercegnő kezébe tettek. A rózsafüzér mellett ott volt a néhai hercegnő gyermekeinek fényképe, amelyet Diana mindig magánál hordott.

Teréz anya nyilatkozata Lady Di haláláról

Diana hercegnő korai halála után Teréz anya nyilatkozatot adott ki a szeretett hercegnő tiszteletére: „Diana nagyon empatikus volt a nehéz sorsban élőkkel, ugyanakkor hatalmas életkedvet sugárzott a körülötte élők irányában. Minden apáca velem együtt imádkozik érte és az egész családjáért.” – mondta Teréz anya.

Mindössze kétszer találkoztak

A két jótevőnek csak kétszer volt alkalma találkozni, de haláluk pár nap eltéréssel következett be. A hercegnő és az apáca együtt imádkoztak, amikor sikerült egy kis időt eltölteniük egymás társaságában, ami Dianának olyan erőt adott, amelyre szüksége volt a férjétől való fájdalmas válása után.

Mary C. Johnson, egykori apáca, aki jelen volt, amikor Lady Di először találkozott Teréz anyával, a The Huffington Postnak mesélt arról a találkozóról, amely örökre megváltoztatta az életüket.

„Teréz anya bevezette Dianát az ő kis irodájába. Odakint vártam, vigyáztam az ajtót, és reméltem, hogy a két hölgy, akit annyira csodál és üldöz a közvélemény, együtt találják meg a békét.” – mondta Johnson. „Közel 30 percig beszélgettek, többet, mint amennyit valaha sikerült nekem egyedül töltenem Teréz anyával.”

Együtt imádkoztak

A hercegnő és az apáca együtt imádkoztak a közeli kápolnában. Kettejük találkozását nem hagyták figyelmen kívül a paparazzik, akik mindent megtettek azért, hogy lencsevégre kapják őket.

„Amikor Teréz anya és Diana kijöttek a kápolnából és felvették a cipőjüket, több apácát utasítottam, hogy vonják el a paparazzik figyelmét, hogy a hercegnő beszállhasson a limuzinjába.” – mondta Johnson.

„Annak ellenére, hogy a hercegnő már rég elhajtott a kíséretével, az újságírók még nem voltak hajlandók távozni. Az operatőrök felváltva jártak és fotózták az üres sétányt, és könyörögtek, hogy hagyjam őket bemenni a kápolnában, hogy képeket készíthessenek arról a helyről, ahol a két hölgy együtt imádkozott.” – tette hozzá.

Utolsó találkozásuk

Élete utolsó nyarán Diana meglátogatta Teréz anyát New Yorkban. Együtt jártak Bronx utcáin, és mintegy 40 percet töltöttek egymás társaságában. Teréz anyának ekkor már rossz volt az egészségi állapota, de nem tudta megtagadni Diana látogatását.

Lady Di 1997. augusztus 31-én halt meg egy autó balesetben, Párizsban. Teréz anya hamarosan követte a Szívek hercegnőjét, és 1997. szeptember 5-én, Indiában, visszaadta lelkét a Teremtőjének.

Bár életükben csak kétszer találkoztak, Diana hercegnő és Teréz anya között egy különös kötelék alakult ki. Mindketten teljes szívvel próbáltak segíteni a rászorulókon, és kedvességük, önzetlenségük ma is él az általuk létrehozott jótékonysági projektek révén, amelyek továbbra is csak jót tesznek az egész világon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek