Egy időben nagyon sok problémám akadt a korpás hajammal. Biztos mindenkinek volt már életében legalább egyszer korpája, ami tulajdonképpen a fejbőr egyik gombás betegsége.

szodabikarbona

Mindig idegesített a korpás fejbőr, elég volt egyszer végigsimítani a kezem a hajamon és máris szállingóztak a korpák lefele, nem beszélve arról az idegesítő dologról, hogy feketét nem is lehetett felvenni, mert máris tele lett az ember fehér pöttyökkel.

Mindenféle sampont kipróbáltam már, de ha hatott is, egy idő után ismét visszatért a korpa, ráadásul a sok kereskedelemben kapható sampon sem épp a legjobb a bőr számára. Aztán elkezdtem alternatívákat keresni, gyógynövények, természetes szappan, stb. Ekkor bukkantam rá a szódabikarbónára és a tojásra. Egyebek mellett elkezdtem a szódabikarbónás kúrát is, ami teljesen feltölt energiával.

Gyakorlatilag most ezzel mosom a hajam és be kell vallanom csodákra képes. Én úgy készítem el, hogy egy egész tojás mellé adok egy kávéskanál szódabikarbónát és jól elkeverem. Tusolás közben pedig felviszem a hajamra, majd jól belemasszírozom. Vigyázni kell vele, mert a tojás csuszamlós és nehezen tapad meg a fejen, ezért gyors mozdulatokkal kell dolgozni 🙂

A szódabikarbóna a korpa ellen kiváló hatást fejt ki, a tojás pedig megköti a zsírmolekulákat, így a végeredmény tökéletes lesz. Az egyik legjobb hatása amellett, hogy nagyszerű a korpa ellen, hogy dús és selymes lesz tőle a hajam. Annyira jól leviszi a kettő keveréke a zsír, hogy akár két nap után sem zsírosodik be a hajam.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.