HolotropikumKomoly egészségügyi problémákat okozhat a tartós magnéziumhiány - 9 probléma, amire gyógyír...

Komoly egészségügyi problémákat okozhat a tartós magnéziumhiány – 9 probléma, amire gyógyír lehet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Magnézium egy olyan létfontosságú ásványi anyag, amely segíti az idegrendszer és az izomrendszer megfelelő működését.

A nélkülözhetetlen ásványi anyag testünk egyik fő elektrolitja. Az emberi test körülbelül 20 gramm magnéziumot tárol, ebből 60% a csontokban, és 30% az izmokban van.

A magnézium fontos szerepet játszik több száz anyagcsere folyamatban, az agytól az izomig és a keringési rendszerig nagy szükségünk van rá. Sajnos az emberi test nem képes előállítani a magnéziumot, ezért a hiányok elkerülése érdekében a táplálékból és kiegészítőkből kell hozzá jutnunk.

Hogyan fedezték fel a magnéziumot?

A magnéziumot néhány ezer évvel ezelőtt Görögországban fedezték fel, a Magnesia nevű régióban (valahol a mai Thesszáliában), ezért kapta a magnézium nevet. Egy angol vegyész 1755-ben kémiai elemként ismerte el, és számos kísérletet végzett Edinburgh-ban, hogy a régiójában lévő mészkőből kivonja a magnéziumot. Később, 1789-ben, egy másik angol vegyész, Thomas Henry magnéziumot vont ki a magnézium-szilikátból.

Anton Rupprecht 1792-ben fémes magnéziumot kapott, miután antracitot egy bizonyos hőmérsékletre hevített. A 19. század elején, pontosabban 1808-ban egy másik brit kutatónak, Sir Humphry Davidnek egy komplex elektrolízis rendszeren keresztül sikerült mindkét anyagot elkülönítenie a magnézium-oxidtól. De a felhasznált nyersanyaghoz viszonyítva a szintetizált magnézium legnagyobb mennyiségét 1831-ben Alexandre Brutus Bussy francia kémikus emelte ki, aki az ásványi anyagot 90% -os magnézium-klorid tisztasággal extrahálta.

Milyen egészségügyi problémákat okoz a magnéziumhiány a szervezetben?

1. Izomgörcsök: a vádli izmokban, a kezekben és a lábakban jelentkezhet.

2. Aritmia: szívizomfájdalom.

3. Migrén: egy nagyon gyakori tünet azok körében, akik magnéziumhiánnyal küzdenek.

4. Székrekedés: összefüggésben áll a magnéziumhiánnyal.

5. Tanulmányok alapján kimutatták, hogy az öngyilkosságot megkísérlő emberek gyakran rendkívül alacsony magnéziumszinttel rendelkeznek.

6. Alvási problémák: álmatlanságot vagy nyugtalan alvást okozhat a magnéziumhiány.

7. Metabolikus szindróma: kutatások alapján kimutatták, hogy a magnézium fontos szerepet játszik a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

8. Krónikus fáradtság: azok a személyek, akik állandó fáradtságra panaszkodnak annak ellenére is, hogy elegendő időt alszanak, a legtöbb esetben magnéziumhiánnyal küzdenek.

9. A magnézium-pótlás rendkívül hatékonynak bizonyult hallássérült betegek kezelésében. Bizonyos esetekben mindössze három hónapos magnézium használat során sikerült kiküszöbölni a hallási problémáikat.

Magnéziumhiánnyal leginkább az idősek, a gyermekek, a várandós nők, és a sportolók küzdhetnek. De veszélyeztetettek azok a személyek is, akik feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak, napi rendszerességgel isznak alkoholt, a krónikus emésztőrendszeri rendellenességekkel küzdő személyek, vagy az olyan betegek, akik például állandóan vérnyomáscsökkentő gyógyszert szednek

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek