Koku Istambulova 128 éves, és elmondása szerint soha, egy napig sem volt boldog!

Koku Istambulova 128 éves, szomorú története van: "Soha nem voltam boldog életemben!"

Az orosz hatóságok állításai szerint Oroszországban él ma a világ legidősebb embere: Koku Istambulova ugyanis 128 esztendős, és elmondása szerint, amióta él, nem volt egy boldog pillanat sem az életében, és az, hogy ennyi évet megért, az nem áldással, hanem valamiféle büntetéssel ér fel.

A idős asszonyság a korához képes eléggé jól néz ki. Úgy véli, hogy nincs abban semmilyen rendkívüli, hogy betöltötte a 128-dik életévét, hiszen az életét a Teremtőtől kapta, neki ahhoz nincs közé, hogy mennyit él. Arra a kérdésre, hogy tett-e valamit azért, hogy megőrizze az egészségét, úgy válaszolt, hogy nincs semmiféle trükkje.

“Hallom, hogy sokan mennyit mozognak, és változatosan esznek, hogy formában tartsák magukat, de őszintén nekem fogalmam sincs, hogy még mi tart életben” – mondta.

Az orosz asszonyság június 1-jén fogja ünnepelni életének 129. esztendejét. Azonban nem okoz ez számára különösebb örömet.

“Nagyon elfáradtam” – mondja.

Koku a gyerekeit is túlélte, 5 évvel ezelőtt halt meg a lánya, aki 104 éves volt. Az idős nő képes beszélni, enni, és segítség nélkül járni, viszont a látása már egyre gyengébb. Húst nem fogyaszt, inkább krémleveseket eszik, és imádja az aludttejet. 1889. június elsején született, erről tanúskodik az anyakönyvi kivonata.

A második világháború után Koku asszonyt, egész családjával együtt Csecsenföldre deportálták, de élt már Kazahsztánban, Szibériában, miután Sztálin azzal vádolta őt, hogy a nácikkal kollaborált.

A kerti munka tereli el némiképp a gondolatait a 20. században átélt szörnyűségekről.

“Egész életemben dolgoztam, sosem volt időm pihenni, lazítani. Mindig kapálni kellett, mert el kellett ültetni a dinnyéket” – mesélte a hamarosan 128 éves asszony.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.