KuriózumKivette az óvodából a kislányát az édesanya, mert az óvónők állandóan ölelgetni...

Kivette az óvodából a kislányát az édesanya, mert az óvónők állandóan ölelgetni akarták a gyereket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy anyuka elmondta, hogy hároméves kislánya óvodájának személyzete teljesen figyelmen kívül hagyta a kérését, annak ellenére, hogy egyértelműen elmagyarázta, a lánya nem szereti, ha megérintik, vagy megölelik. Végül úgy döntött, kiveszi őt az óvodából, és talált egy másik helyet, ahol jobban érzi magát.

Az édesanya szerint az óvónők átlépték a határt azzal, hogy folyton próbálták öleléssel megnyugtatni a kislányt, pedig többször is megkérte őket, hogy ne tegyék, mert ezzel csak még jobban megijesztik a gyereket.

Elmondása szerint a lánya csak a szüleinek és a nagymamájának engedi, hogy megöleljék, és nem érzi jól magát, ha más emberek megérintik. Egy fórumon számolt be az óvodában történtekről, és azt mondta, a lánya nem érezte magát biztonságban, és komoly szorongás vett erőt rajta valahányszor az édesanyja elvitte őt az óvodába – írja a Mirror.co.uk.

„Tudom, hogy néhány gyerek, köztük a kisfiam is, szereti, ha megölelik, és biztonságban érzi magát így, de a lányom nem” – írta a nő, hozzátéve, hogy adott egy listát az óvónőknek azokról a dolgokról, amelyeket kipróbálhatnak, ha a lánya nem érzi jól magát – például odaadhatják neki a kedvenc játékát, vagy elvihetik egy csendes sarokba, ahol egy kicsit egyedül lehet.

Az anyuka felháborodására azonban figyelmen kívül hagyták a kérését, és tanúja volt annak, ahogy az egyik óvónő felemelte a lányát, és megpróbálta megölelni. A kislány erre rugdalózással és sírással reagált.

Az anyuka először próbált megértő lenni, és szóvá tette a dolgot az igazgatónak, de az óvónők továbbra is öleléssel próbálták megvigasztalni a kislányt, valahányszor rossz kedve volt.

„Sírt, és nekem folyton emlékeztetnem kellett őket. Igen, sok gyerek van a teremben, megértem, hogy nehéz lehet mindent megjegyezni. Minden pedagógust nagyon tisztelek, a férjem is tanár, de itt valami másról volt szó” – magyarázta a nő a fórumon.

„Úgy éreztem, hogy állandóan ismételgetem magamat, és nagyon keményen küzdök, hogy a lányom biztonságban érezze magát az óvodában” – tette hozzá.

Egy hónappal később az anyuka úgy döntött, kiveszi a lányát az óvodából, mert a gyerek azt mondta, nem érzi ott jól magát, és nem szereti az óvónőket. A nő azt is elmondta, mennyire bánja, hogy nem tette meg ezt már hamarabb, és minden szülőt arra bíztat, hogy hallgasson a megérzéseire, és tegye azt, ami szerinte a legjobb a gyerekének.

Néhány hónappal később beíratta a lányát egy új óvodába, és itt is azzal kezdte, hogy elmagyarázta a helyzetet. Ebben az esetben azonban már úgy érezte, valóban meghallgatták a kérését.

„Hihetetlenek voltak. Csendes, kényelmes helyet alakítottak ki neki, párnákkal, könyvekkel, ahol nem zavarják mások. Hagyják, hogy egyszerűen a háttérben maradjon, és csak megfigyeljen, amíg úgy nem érzi, hogy csatlakozni szeretne egy tevékenységhez. Azt is megengedték, hogy annyit legyek ott mellette, amennyit szükségesnek érzek” – mondta az anyuka, és azt is hangsúlyozta, hogy a lánya nagyon szereti az új óvónőit, és biztonságban érzi magát új környezetében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek