Alice Bender heves vitát váltott ki a szülők körében, miután nyilvánosságra hozott egy-két felvételt arról, hogy nyolc hónapos babája elszáradt ágakat rág a parton, szájába veheti a különböző koszosnak titulált tárgyakat, és nyugodtan benyalhatja a szupermarketben a bevásárlókocsi fogantyúját, hogy “erősödjön az immunrendszere”.

“Kiverte a biztosítékot” az anyuka, mert megengedi a gyerekének, hogy minden bevegyen a szájába

Nem sokkal később az anya kifejtette véleményét, és nyilvánosan állást foglalt, mely szerint egyáltalán nem kell túlsterilizálni a gyermek környezetét, hiszen csak így tud megerősödni az immunrendszere.

A 22 éves Alice Bender “kiverte a biztosítékot” miután különböző videókat osztott meg a TikTok-on arról, hogy a nyolc hónapos gyermeke különböző tárgyakat, tengerparti homokot, száraz ágakat tesz a szájába.

@comingupfern

Reply to @sydneybrassyfields those crunches ???? ##teething ##homebirth ##unassistedbirth ##vbac ##grounding ##babygrounding ##naturebaby ##8monthsold

♬ Runaway – AURORA

Az arizonai fiatal anya egy “egymilliárd dolláros kampánysorozatot” célzott meg, amelynek az a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a csecsemők immunrendszere szempontjából a különböző kórokozók és piszkok jelenléte.

“Nem félek a baktériumoktól, valójában örülök a jelenlétüknek. Bízom a természetben és a babám szervezetében. Egyáltalán nem véletlen, hogy a nagyon kis gyermekek még mindent ösztönösen betesznek a szájukba” – mondja az egyik videóban, amelyet azóta több mint 12 millióan néztek meg.

Alice, azt szeretné, hogy a gyermeke vegán életmódot folytasson, jelenleg viszont úgy gondolja, hogy nem szabad túlságosan óvni a csecsemőket a baktériumoktól, addig kell kialakuljon az immunitásuk, amíg még anyatejes táplálkozáson vannak.

“A csecsemőknek a szoptatási időszakban erősödik meg az immunrendszerünk, az anyatej tökéletes védelmet biztosít a kórokozókkal szemben. A tejem azért van, hogy megvédje őket, miközben felépül az immunrendszerük”

“Az anyatej a legjobb természetes gyógyszer. Sokkal jobb a laborokban, az ember által előállított gyógyszernél. Az anyatej élő és folyamatosan változik, hogy megfeleljen csecsemők igényeinek” – mondta Alice.

A 22 éves nő elmondta, hogy nem várja el, hogy, ha a gyermeke már nem szopik, természetesen ő sem szeretné, ha túl sok baktériummal érintkezne, mert akkor már nincs, ami védelmet nyújtson.

“Nem szabad háborúzzunk a természettel. Mi magunk vagyunk a természet. Észrevettem, hogy a gyermekem sokkal egészségesebb más kortársaihoz képest. Mindig megdicsérik, hogy mennyire egészséges, nyugodt, éber” – folytatta Alice.

Alice nevelési módszere sokféle reakciót váltott ki a TikTok-ozók körében.

“A babám sajnos nem kizárólag anyatejes, de én sem védem őt a szennyeződések és a bevásárlókocsit is sokszor befalja. Nyolc hónapos és teljesen egészséges” – kommentálta az egyik támogató TikTok felhasználó, míg egy másik hozzátette: “Így épül fel a csecsemők az immunrendszere rendszere!”

Eközben egy másik kissé elutasító szülő megjegyezte: “Nem aggódsz a paraziták miatt? Milyen védelmet tudsz nyújtani számára, ha ő gyakorlatilag minden koszt benyal?”

Fotó: comingupfern/Instagram/TikTok

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.