KuriózumKincset talált egy nő a cápa gyomrában

Kincset talált egy nő a cápa gyomrában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy malajziai háziasszony ebédfőzés közben talált értékes kincset – a félelmet nem ismerő kincsvadászok legnagyobb bánatára.

A háziasszony ebédfőzéshez készülődött, amikor a felszolgálásra szánt cápa gyomrát tisztogatván egy nem mindennapi medált talált.

A Kuala Lumpurtól 120 kilométerre délre eső tartományban élő nő a közeli piacon vette a cápát, nyilván jóval kevesebbért, mint amennyit később ért.

A gyomrából előkerült medált valószínűleg egy helyi portugál katona viselhette, hogy megóvja őt minden bajtól – még azokban az időkben, amikor ez a terület portugál gyarmat volt.

A medálon Portugáliai Szent Erzsébet királynő arcmása látható, aki ugyanakkor szoros magyar vonatkozást is magában hordoz, hiszen a valamikori II. András király leszármazottja.

Az asszony férje babonaságból nem szándékozza megenni a halat, mert attól fél, hogy a cápa ki tudja milyen helyről ehetett, hogy a medált is lenyelte. A szerencsés asszony egyszerűen pedig úgy határozott, hogy a medált megtisztítja, elteszi emlékbe, cápából pedig egy jót lakomázik. Ideális ebéd, nem?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek