KuriózumKínában vannak a legszennyezettebb városok

Kínában vannak a legszennyezettebb városok

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Feltevődik a kérdés, hogy mit ér a rohamos gazdasági fejlődés, ha már tiszta levegőt sem szívhatnak a kínai állampolgárok? A diktatórikus rendszer teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy állampolgárai a világ legszennyezettebb városaiban kénytelenek élni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Kínában a légszennyezés, a szmog állandó veszélyt jelent. Az Ázsiai Fejlesztési Bank a Tsinghua Egyetemmel karöltve a napokban egy tanulmányt adott ki, “Nemzeti Környezeti Elemzés” néven, amelyben azt fejtették ki, hogy a világ leglégszennyezettebb 10 városából 7 Kínában található, név szerint: Taiyuan, Peking, Urumqi, Lanzhou, Chongqing, Jinan és Shijiazhuang.

Ezt megelőzőleg a héten a NY Times egy cikket közölt, miszerint a történelemben eddig mért legmagasabb légszennyezettséget Pekingben mérte az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége. Összehasonlítás képen a skálán Peking az eddigi 500-as szintet megdöntve 755-ös értékelést kapott, míg New York városa csupán 19-et.

A szennyezettség miatt Peking komolyan fontolgatja, hogy visszavesz az ugrásszerű ipari fejlődésből és város építkezésből, és az autók káros anyag kibocsájtását is szabályozni szeretnék valamilyen módon. Ez rendkívüli fordulat, ugyanis a legutóbbi konferencián Kína egyértelműen kijelentette, hogy semmilyen módon nem kívánja a légtérbe juttatott káros gázait szabályozni.

A hírek szerint a Pekingben található Hyundai Motor Company a múlt vasárnap azonnal beszüntette a termelést, 30 másik építkezés pedig előre meg nem határozott ideig leállt a tevékenységgel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek