KuriózumKínában még működnek a homoszexuálisokat „kezelő” klinikák

Kínában még működnek a homoszexuálisokat „kezelő” klinikák

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Megelégelték a homoszexuálisok jogaiért küzdő kínai aktivisták, hogy még mindig vannak olyan klinikák országukban, amelyek melegek és leszbikusok „gyógyítására” szakosodtak, ezért most tüntetésre készülnek, amely mérföldkő lehet Kínában a homoszexualitás kérdés kezelését illetően. Jelenleg egy bírósági döntésre várnak, amely egy ilyen klinika esetében fog ítéletet hozni.

kina-melegek

A kínai aktivisták azt szeretnék elérni, amit az amerikai és európai társaiknak már sikerült kiharcolniuk, mégpedig, hogy az orvosi társadalom határolódjon el attól a kijelentéstől, miszerint a homoszexualitást lehet kezelni. Az út, amely hosszú és göröngyös, még csak most kezdődik.

Kína keleti részén, Nanjing városában egy klinika folyosójának legvégén működik egy szűk termekből álló pszichiátria, ahol azzal büszkélkednek, hogy jelentős sikereket értek el abban, hogy megakadályozzák a homoszexuális hajlam kialakulását.

Az itt dolgozó Zhou Zhengyou doktor már több könyvet is írt ebben a témában. Konkrétan arról is írt tanulmányokat, hogy a szülők miként vehetik észre, hogy gyerekük netán hajlamos a homoszexualitásra. Szerinte, ha egy fiatalból homoszexuális válik, az a szülők hibája, akik nem nevelik megfelelően gyereküket.

Az orvos szerint eddig 70 százalékos sikert ért el „ferde hajlamú” pácienseinek gyógyításában. Ő nem alkalmaz erőszakos terápiát, csak elbeszélget a betegeivel, akik ezért 120 dollárt is képesek fizetni, ami nagyon sok pénz az kínai átlagkeresethez képest. Más klinikáknál viszont létezik sokkterápia, ezt akkor alkalmazzák, mikor a páciensnek homoszexualitásra utaló gondolata támad. Előrelépés az ügyben, hogy az állam nemrégiben engedélyezte, hogy törvényre lehessen adni azokat a kórházakat, ahol a homoszexualitás gyógyítását hirdetik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek