KoktélKihirdették a csíksomlyói pünkösdi búcsú programját, jelmondatát

Kihirdették a csíksomlyói pünkösdi búcsú programját, jelmondatát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A stuttgarti magyar katolikus egyházközség plébánosa, Tempfli Imre mondja az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú prédikációját.

„Máriával, Jézus anyjával” lesz a 2012-es pünkösdi búcsú mottója, a búcsú prédikációját pedig Tempfli Imre, a stuttgarti magyar katolikus egyházközség plébánosa mondja – hozta nyilvánosságra honlapján az erdélyi ferences rendtartomány.

Urbán Erik, a csíksomlyói ferencesek rendházfőnöke arra emlékeztet, hogy az idei évet a katolikus egyház a misszió évének nyilvánította, így arra kérte a híveket: törekedjenek arra, hogy ne csak emlék maradjon ez a szertartás, hanem annak kegyelmi gazdagságát adják át másoknak is.

„Legyen Csíksomlyó és a pünkösdi búcsú nemcsak cél, hanem kiindulópont is mindenki életében!” – összegezte Urbán Erik.

Az ünnepi búcsús szentmise május 26-án lesz a Hármashalom-oltárnál. A szentmise szónoka Tempfli Imre, a németországi Kirche in Not Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetője, a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa.

Tempfli Imre mondja az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú prédikációját, írja a Csíksomlyo.ro

A Csíksomlyói zarándoklat liturgikus programja

Május 25-én, pénteken az este 7 órakor kezdődő szentmise nyitja meg a 445. csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot. A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik.

Május 26-án, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.

A papi kordon fél 11 órakor indul a kegytemplom előtti térről a szentmise helyszínére, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregbe, a Hármashalom oltárhoz. A kordonban helyet kapó búcsú szimbólumát, a labarumot a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium két végzős tanulója, Csúcs István és Antal Előd viszi. A faciger, vagyis a labarumvivők kísérője Ravasz Róbert lesz. A kegytemplom kisbazilika-jelvényét a körmenetben Baricz Norbert viszi.

Az ünnepi búcsús szentmise fél 1-kor kezdődik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom oltárnál. A szentmise szónoka ft. dr. Tempfli Imre, a németországi Kirche in Not/Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetője, a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa lesz.

Az ünnepi ceremóniát – amelyen részt vesz nm. és ft. dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, nm. és ft. Tamás József gyulafehérvári segédpüspök, valamint fr. dr. Orbán Szabolcs, a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány elöljárója – a Duna Televízió és a Mária Rádió élőben közvetíti.

A kegytemplomban délután 5 órakor csángómise lesz, és este 7 órakor kezdődik a pünkösdelőesti szentmise. Azt követően reggelig tartó virrasztás kezdődik.

Május 27-én, vasárnap pünkösd ünnepe van. A szentmisék a kegytemplomban reggel 7-kor, 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek.

Május 28-án, hétfőn, pünkösd másodnapján a szentmisék a kegytemplomban szintén ünnepi sorrendben lesznek: 8-kor, fél 11-kor és este 7 órakor.

Forrás: csiksomlyo.ro

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek