Felfedezted magadon a kiégés tüneteit? Krónikus kimerültség, ingerlékenység, kedvtelenség, főleg ha munkáról van szó? Feltetted magadban a kérdést: Hogyan tovább?

faradt

A megoldás egyszerű!

Kezd el mozgatni a tested!

A mozgás nem csak arra jó, hogy kimerüljön a test. A legtöbb esetben, legfőképp, ha olyan gyakorlatokat végzünk, amik kedvünkre valók, feltöltődik testünk. Érezhetjük, ahogyan feltöltődnek a lemerült energiatartalékok és lassan új erőre kap a szervezetünk. Természetesen nem fog ez egyik napról a másikra működni. De már pár alkalom után érezhetjük a különbséget. Találjuk meg a nap legmegfelelőbb időszakát, amikor megengedhetjük magunknak, hogy megmozgassuk testünket. Nem ártana, ha minden egyes nap be tudnánk iktatni egy kis mozgást, de az sem baj, ha az elején csak hetente háromszor vagy négyszer mozgunk.

Tanulj meg táncolni!

Soha nem késő megtanulni valamilyen új táncot, amit eddig nem tudtunk: foxtrottot, swinget vagy akár keringőt, a latin-amerikai táncokról nem is beszélve. Ez is lehet a rendszeres testmozgás része. Új erőket, energiákat mozgat meg bennünk, amikről azt hittük, hogy nem is léteznek. A tánc mindig felszabadít!

Olvass önsegítő könyveket!

Nem véletlenül jelenik meg nap, mint nap újabbnál újabb önsegítő könyv. Nagyon sok embernek ugyanis segít. Még ha szkeptikusan is állunk ezekhez a könyvekhez, próbáljuk ki. Vegyünk le a bolt polcáról egyet, ami a leginkább elemzi helyzetünket és lapozzunk bele. Az eredmény érdekes lehet.

Csatlakozzunk egy kórushoz!

Jó érzés reggel a zuhany alatt vagy az autóban kiereszteni hangunkat és énekelni? Lehet, hogy nem is olyan rossz ötlet egy kórushoz csatlakozni.

Azonban mindig azt kell figyelembe venni, hogy olyasmit csináljunk, amiben valóban örömünket leljük. Mindezek mellett még számos más tevékenység van, amit ki lehet próbálni. Megéri!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.