Biztosan senki nem szeretne fájó torokkal, lázasan, köhögve ébredni, amit egy fránya influenza vírus okozott, hiszen így 3–4 napra ugrott minden családi program, baráti találkozás, helyette marad az ágyban fekvés, teázás és pihenés, amíg ki nem gyógyulunk a betegségből.

fokhagyma-mez

Ha szeretnénk ezt elkerülni, előzzük meg a következő hatékony, természetes gyógykeverék segítségével. Ehhez két alapanyagra lesz szükségünk, amelyek szinte biztos, hogy a konyhánkban ülnek valamelyik polcon.

A méz és fokhagyma keveréke első hallásra bizarrnak hangozhat, de e két összetevő együttes hatása nagyszerűen erősíti az immunrendszert, ami, ha nem működik megfelelően, szinte biztosra vehető a megfázás, és az ezzel együttjáró kellemetlen tünetek sorozata.

Méz

Ez az aranyló színű természetes csodaszer nyomelemekben, vitaminokban és hasznos enzimekben rendkívül gazdag. Ugyanakkor energiával látja el a szervezetet, és az ellustult immunrendszert felélénkíti. Csökkenti az allergiás tüneteket, a köhögést, a fertőzéseket, sőt szerepet játszik a daganatos betegségek megelőzésében.

Fokhagyma

A legerősebb és legolcsóbb természetes antibiotikum. Elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, csökkenti a gyulladásokat. Nagy mennyiségű mangánt, kalciumot, foszfort, szelént, B-6 és C-vitamint tartalmaz. A nyers fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást, jót tesz a szív egészségének, és a vérereknek. Nagy mennyiség fogyasztásával a rák is megelőzhető.

A meghűlés elleni készítmény

Hozzávalók:

  • 3 fej (24 cikk) fokhagyma, megpucova
  • 1 üveg, azaz kb. 800 g méz

Elkészítés:

Zúzzuk össze a fokhagymákat, majd tegyük bele egy tiszta befőttes üvegbe. Öntsük rá a mézet, keverjünk egyet, majd födjük le és hagyjuk érni a készítményt pár napig a hűtőben, itt akár egy évig is eláll, friss marad. A tipikus megfázásos tünetek enyhítése mellett még a sebek kezelésére is jó, vagy ha hirtelen elvágtuk a kezünket, tegyünk rá egy keveset a készítményből.

Használat:

Ha úgy érezzük, hogy meg fogunk hűlni, naponta együnk meg legalább 6 cikk fokhagymát, és egy nap háromszor vegyünk be egy evőkanállal a mézes, fokhagymás készítményből. Készíthetünk mézes, almaecetes tonikot is, így ha azt érezzük, hogy betegek leszünk, igyunk meg egy pohárra a keverékből.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.