LélektárKétségek gyötörnek? 4 tipp, hogy úgy élj, ahogyan szeretnél

Kétségek gyötörnek? 4 tipp, hogy úgy élj, ahogyan szeretnél

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A félelem- és a kétségérzés eléggé trükkös dolog. Folyamatosan elszívják az energiáidat, hiszen mindig ezekre terelődik a figyelmed, nem tudsz másra összpontosítani. Hogy ez megváltozzon és ne legyen a félelem és a kétség érzése az életed középpontjában, íme pár ötlet, hogy mit tudsz tenni ellene.

Fotó: mindbodygreen.com
Fotó: mindbodygreen.com

1. Ne félj a múlttól

Az emberek többségében még mindig él az az ősi ösztön, hogy ha valamilyen területen negatív, rossz dolog történt velük, akkor azt már másodszorra nem fogják elkövetni, azaz megpróbálnak mindent megtenni, hogy ne essenek bele ugyanabba a csapdába.

Természetesen nem arról van szó, hogy egy hiba elkövetése után, ugyanúgy fejjel kell neki kell menni a falnak másodszorra, hiszen az fontos, hogy tanuljunk saját, de főként mások hibáiból. Azt kell megtanulni, hogy ami elsőre nem sikerült, másodikra bejöhet, főként, ha tudjuk, mi volt a baj az első próbálkozáskor. Az álmokat nem szabad feladni, és az ahhoz vezető úttól nem kell megrettenni.

2. Légy őszinte magaddal szemben

Szakíts időt mindennap arra, hogy azt a célt, szándékot kapd meg önmagadban, amivel el tudsz jutni odáig, hogy az álmaidat valóra váltsd. Derítsd ki az okokat, hogy mi tart vissza abban, amit el szeretnél érni, akivé válni szeretnél.

3. Hallgass a belső hangra

Ott legbelül mindenki rendelkezik megérzésekkel, amelyek az érzéseken keresztül bukkannak a felszínre. Ezeket figyelembe kell venni, nem szabad elnyomni, csak akkor lépjél, ha belül is valami azt súgja, hogy készen állsz.

4. Kockáztatni kell

Ez az élet rendje, hiszen semmi sem adódik magától. Ha valamit szeretnénk megvalósítani, mondjuk egy saját céget, hogy magunk főnöke legyünk, nem fog menni kockázatvállalás nélkül. Megfontoltan cselekedjünk, és ha mindent átgondoltunk, vágjunk neki, az adrenalin elnyomja a félelemérzetet, így a munkára tudunk koncentrálni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek