KuriózumKét napig élt egy elsüllyedt hajóban

Két napig élt egy elsüllyedt hajóban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Két nap után élve került elő egy hajóroncsból egy nigériai szakács. A férfi 60 órát töltött a víz alatt, levegője a roncsban rekedt légbuborékból volt.

okene-szakacs

Egy vontatóhajón teljesített szolgálatot Harrison Okene, amivel egy tankerhajót stabilizáltak. Az olajfúrótorony mellett erős volt a hullámzás, ennek következtében a hajó felborult és elsüllyedt. A szakács épp a mellékhelységben volt, amikor a baleset megtörtént.

„Megpróbáltam kijönni a vécéből a teljes sötétben. Hárman voltak előttem, amikor betört a víz, és mindegyiküket elsodorta. Tudtam, hogy meghaltak.” – mesélte a drámai esetet a szakács, írja az Index.hu.

A sodrás őt is elkapta, de a többi legénységgel ellentétben, nem kifele, hanem a hajó belsejébe sodorta. Az egyik tiszt kabinjába sodorta, ahol a mellékhelységben megrekedt egy légbuborék. Ennek köszönhetően maradt életben.

„Ott voltam a vízben, a vaksötétben, és arra gondoltam, ez a vég. Azt hittem, hogy a víz lassan feltölti majd a helyiséget, de végül nem így történt”. – mesélte. A férfi átúszott egy másik kabinba, ahol letört a falból egy burkolatot, ezen tudott később lebegni, így nem kellett erejéből kapaszkodnia.

„Érzékeltem a halottak testeit magam körül. Éreztem a szagukat. Halak jöttek, és ettek belőlük. Hallottam. Borzalmas volt.” – nyilatkozta a szakács. Miközben ő a mélyben a túlélésért küzdött, a hajótársaság búvárokat küldött a hajóban rekedt holttestek felkutatására.

Május 28-án a szakály hangokat hallott a hajón: „Hallottam, ahogy a kalapács üti a hajó oldalát. Bumm, bumm, bumm. Kitéptem a vízvezetéket, és azzal ütöttem a hajó oldalát. A búvár ezt hallhatta meg.”

A férfit megtaláló búvár nagyon megrémült a hajó fenekén lévő Okenétől, egyáltalán nem számított túlélőkre.

A férfira oxigénmaszkot és búvárruhát adtak, majd 60 órára dekompressziós kamrába zárták, mert máskülönben meghalt volna.

A férfi szerencsés módon túlélte az esetet, a bőre azonban nagy foltokban leázott, a sós víz felmarta a száját is, mentálisan is megviselték a történtek.

„Amikor otthon alszom, néha elkap az érzés, hogy az ágy süllyed, és újra a tenger alatt vagyok. Nem tudom, miért nem telt meg vízzel a kamra. Istenhez imádkoztam. Ő tette ezt.” – nyilatkozta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek