HolotropikumAlternatív gyógyászatKét hatékony természetes gyógymód, az ízületi gyulladás kezelésére!

Két hatékony természetes gyógymód, az ízületi gyulladás kezelésére!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szakemberek szerint az ízületi gyulladás gyakrabban érinti a nőket, ezért ők többször küzdenek láb- és bokafájásos panaszokkal, mint az erősebb nem képviselői. És ha kissé nyitott szemmel járunk, akkor valóban inkább az idősebb néniknél figyelhető meg, hogy az ujjaik már nem állnak annyira szabályosan, sokszor igencsak görbék, deformáltak.

izuleti-gyulladas

Sajnos már nem csak az idősebb generációt érinti ez a kóros ízületi elváltozás, hiszen egy felmérés eredményeként megállapították, hogy már a 25 évnél idősebb korosztálynál is észlelhetők az ízületi gyulladások kezdeti formái. Szerencsére azonban vannak hatékony megoldások, amelyekkel megelőzhető a betegség, csökkenthető a gyulladás és a fájdalomérzet.

1. Csípős paprika

Ezeket az intenzív ízükről ismert pikáns zöldségeket már nagyon sok éve használják arra, hogy az ízületi gyulladások következtében kialakuló kellemetlen tüneteket némiképp enyhítsék, kezeljék.

Egy negyed bögrényi almaecetbe tegyünk bele egy kevés vizet, valamint egy erős csípős paprikát, feldarabolva. Hagyjuk kicsit állni, majd egy puha textilanyagra öntsük rá ebből a keverékből, azzal borogassuk a feldagadt, begyulladt fájó bokákat. A gyógynövényboltokban, gyógyszertárakban is lehet kapni chilit tartalmazó krémet, balzsamot, ezek is nagyon alkalmasak a betegség kezelésében.

2. Paraffinos fürdő

Ez egy nyugtató hatású gyógymód. A 19. század végén az emberek a meleggel és a hidroterápia segítségével igyekeztek kezelni az ízületeket megtámadó gyulladásokat. Ez most is hatásos, hiszen a meleg segít abban, hogy a szervezet kevésbé legyen érzékeny a fájdalmakra. Egy forró fürdő ellazítja az izmokat és a gyulladásokat is enyhíti.

A paraffin tulajdonképpen nem más, mint kőolaj származék, amely köztudottan az évezredek során elpusztult növényi maradványokból keletkezett. Hasonló az iszaphoz, remekül megtartja a hőt, így rátéve a beteg végtagra, enyhíthető a fájdalom. Az is jó, ha a fürdővízbe beleteszünk egy kevés paraffin olajat, így enyhítve a makacs panaszokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek