KuriózumKét fejjel és hat lábbal született egy teknős, páncéljából is kettő van

Két fejjel és hat lábbal született egy teknős, páncéljából is kettő van

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Filantropikum.com hírlevelére!

A kétfejű teknős feladta a leckét a kutatóknak! Turisták mentették ki a forró gejzírből!

A turisták találták és mentették meg ezt a furcsa hüllőt, aki a pamukkalei meleg forrásnál “fürdőzött”. A gejzír az UNESCO Világörökség része. Miután meglátták a furcsa lényt, egyből riasztották a természetvédőket. A kutatók nem sokkal később megosztottak a világhálón egy videót a Törökország délnyugati részén talált ritka, kétfejű teknősbébiről

Nem valószínű, hogy a teknősbébi egyedül is életben maradt volna, hiszen mindössze négy hetes volt. A ritka állat jelenleg a Pamukkale Egyetem Biológiai Tanszékén van, ahol a kutatók vizsgálják.

A “sziámi teknős” mindkét feje folyamatosan szinkronban halad, összhangban mozgatja mind a hat lábát.

Dr. Eyup Baskale, a Pamukkale Egyetem Biológiai Tanszékének oktatója szerint bár a teknősnek két feje van, mégis egyetlen emésztőrendszerrel rendelkezik.

A kutatók úgy vélik, hogy bár a legtöbb teknős akár 150 éves kort is megélhet, ez a kétfejű lény nem maradt volna meg sokáig.

Régen is találtak már kétfejű teknősbékát, egy Janus nevű teknősbéka például a svájci Genfi Természettudományi Múzeumban 1997. szeptember 3-án született.

Janus 2020 augusztusában ünnepelte 23. születésnapját. A két lény között az a különbség, hogy Janusnak két feje, viszonylag normál méretű négy lába, és egy nagyobb “háza” van.

A törökországi teknősnek viszont hat lába és két páncélja van, ezek teljesen összenőttek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek