KuriózumKét éve egyáltalán nem iszik vizet a nő: a 'száraz böjt' meggyógyította...

Két éve egyáltalán nem iszik vizet a nő: a ‘száraz böjt’ meggyógyította az ízületi fájdalmait, ételallergiáját

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 36 éves indonéziai nő 24 hónapja egyáltalán nem iszik vizet, egy úgynevezett “száraz böjtöt” tart a saját elképzelése szerint. Ezzel a módszerrel orvosolta az ízületi fájdalmait, szabadult meg a szem körüli sötét karikáktól, az ételallergiától, és az emésztési problémáktól.

Két éve egyáltalán nem iszik vizet a nő: a 'száraz böjt' meggyógyította az ízületi fájdalmait, ételallergiáját

Sophie hosszú ideje már csak természetes gyümölcslevet, vagy – mint, ahogy ő fogalmazott, csak “élő vizet” fogyaszt. Az edző, táplálkozási tanácsadó és jógatanár azt állítja, hogy a test számára szükséges tápanyagot képes megszerezni gyümölcsökből, zöldségekből, gyümölcslevekből és a kókuszvízből.

“Nagyon fel volt duzzadva az arcom, állandóan feszültek az ízületeim, és a szemem is bedagadt, nem éreztem túl jól magam a bőrömben” – mondta Sophie.

“Az orvosok azt mondták, hogy semmi szervi problémám nincs, de ha meg akarok szabadulni a szemduzzadástól, esetleg kérhetek orvosi beavatkozást. Egy barátom, aki kipróbálta a “száraz böjtöt”, tanácsolta, hogy talán ez segíthet. És valóban, rövid időn belül az arcom kezdett lelohadni, és sokkal könnyebbnek éreztem magam” – mesélte.

“A túl sok víztől valójában könnyen túlterhelődhet a vese, és közben minden tápanyag kimosódik a szervezetből. Nem kell túl sok víz a hidratáláshoz. Ha belekezdesz a “száraz böjtbe”, rá fogsz jönni, hogy nincs is szükséged vízre”.

Sophie sokkal jobban érzi magát, mint eddig valaha, sokkal energikusabb.

“Kezdetben nehéz, mert a szád kiszárad, és az agyad azt mondja, hogy vízre van szükséged, bár valójában tudod, hogy nem száradsz ki. A test vágyainak legyőzéséhez türelem kell. (…) Ez a legjobb pszichoterápia, evés és ivás helyett annyi időm maradt, hogy sokszor nem is tudom, mit csináljak. Érzelmileg nagyon jó kis kúra, ha oldani akarod az elakadásokat, próbáld ki. Természetesen a megfelelő környezetre is szükség van. Nem mindenkinek való ez a kúra, csak annak fog működni, aki belülről érzi a késztetést rá” – tette hozzá Sophie.

A 36 éves nő a közösségi hálón mutatta be az átalakulás folyamatát, azonban hangsúlyozza, hogy nem mindenkinek ajánlott a “száraz böjt”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek