OtthonKészülj a tavaszra: virágot az ablakba!

Készülj a tavaszra: virágot az ablakba!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ablakba függesztett virágcserepek tele színes virágokkal biztosan belopják a jókedvet és tavaszi vidámságot a lakásba, függetlenül attól, hogy házban vagy tömbházban laksz! Ha jól megválasztod és gondozod a növényeidet, azok nem csak kikeletkor, hanem nyáron, sőt még ősz elején is gondoskodnak a szép látványról!

Első számú feladatként, oda kell rögzítened a cserepeket az erkélyed vagy az ablakok párkányára, speciális rögzítőszerkezetek segítségével, amelyeket könnyen beszerezhetsz a barkács- vagy szakboltokban.

Ami pedig a cserepekbe kerül, jól meg kell fontolnod! Egyrészt megéri olyan virágfajtát választanod, amely tartós és sokáig nyílik, ugyanakkor jól is mutat az ablakokban. Ilyen például a petúnia, a futómuskátli vagy a murvafürt. (Ez utóbbi a sziklakertekben is remek választás!) Ha az időjárás is kedvez nekik, megállás nélkül ontják virágjukat majdnem egész évben!

A legérdekesebb ezen virágokban az, hogy mindezek ellenére nem igényesek, és nem kell sokat törődnöd velük. Természetesen nem kell megfeledkezned az öntözésükről, és néhányszor (kb három hétben egyszer) keverhetsz az öntözővízbe egy kis tápoldatot, amelytől nem merülnek ki a virágzásban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek