KuriózumKészül már a vegetáriánus hús?

Készül már a vegetáriánus hús?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Európai kutatók furcsa vállalkozásra adták fejüket. Fejlesztések folynak a vegetáriánus hús kifejlesztésére…

Az elképzelés az volt, hogy mesterséges körülmények között, zöldségekből előállítható húst szeretnének készíteni, mivel az élelmezési problémák globális szinten is kezdenek fenntarthatatlan méreteket ölteni – és emellett a hús önmagában egészségtelen is.

Emellett azt is tervbe vették, hogy az így előállított hús “élettartama” hosszabb legyen, magyarul mondva tovább lehessen tárolni romlás nélkül, és legalább annyira ízletes legyen, mint természetes társa.

Mivel egy átlagos marha 2 és 4 kilogramm gabonát fogyaszt el 500 gramm hús termeléséhez, a tudósok egy olcsóbb és egyszerűbb módszert szeretnének kifejleszteni, amivel a bolygónk népességét mentenék meg. A ma már mindenhol megvásárolható szója alapú hús is ehhez a kutatási projekthez tartozik, és sikerességéről a számok tanúskodnak (bár sokan húzzák a szájukat állaga és íze miatt).

Kutatási horizontjukat úgy fogalmazták meg, hogy 2013-ban már szeretnének betörni a német élelmiszerpiacra az új termékkel, és remélik, hogy hasonló toleranciával fogadják majd, mint a szójahúst.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek