HolotropikumAlternatív gyógyászatKészítsünk körömvirágkrémet az arcbőr egészségéért

Készítsünk körömvirágkrémet az arcbőr egészségéért

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenhol megszínesíti a kerteket, útszéleket az élénk narancssárga színben virító, de olykor sárgában is előforduló körömvirág. A tiszta, egészséges és ápolt arcbőr mellett az általunk készített krém gyógyászati szerként is használható, ráadásul nem kell tartanunk a káros adalékanyagoktól sem.

koromviragkrem

Biztosan tudunk szerezni ebből a csodanövényből, a krémünk elkészítéséhez szükség lesz:

  • 90 gramm szárított virágra
  • 1 pohár olívaolajra
  • 60 gramm szilárd zsiradék, általában disznózsírt szoktak használni, de lehet főzőmargarint, lanolint, vagy kókuszzsírt is tenni a krémbe
  • 1 teáskanálnyi apróra vágott méhviasz
  • 150 gramm körömvirág olaj
  • 60 gramm desztillált víz

Előbb a körömvirágolajat készítsük el. A szárított virágokat egy tűzálló, rozsdamentes acélból készült edénybe rakjuk. Töltsük rá az olívaolajat, majd 1–2 órát folyamatosan hevítsük össze őket, nem szabad túl melegre forrósítani, mintegy 50–70 fokon ajánlott a hőmérsékletnek lenni.

Kell kevergetni is, akkor leszünk kész, ha a szirmok ropogósra sülnek, akkor már csak a szűrés van hátra, egy sűrű lyukú, tiszta gézen, vagy ruhán engedjük át az olajat. Ajánlott ezt két hétig állni hagyni, ekkor a víz szétválik az olajtól, így azt le kell önteni, hogy az olaj akár évekig is használható maradjon. Ha azonnal nem használjuk az olajunkat, akkor tároljuk hűvös, száraz helyen.

A krémhez fel kell olvasztani a zsiradékot, a méhviaszt és a körömvirágolajat egy edénybe, amíg átlátszó nem lesz. Ezután vegyük le a tűzről. A desztillált vizet tegyük egy turmixgépbe keverjük habosra, ezután jöhet bele az elkészített zsíros, körömvirágolajos, méhviaszos anyag. Addig kell kevergetni, amíg krémes állagú nem lesz. Még mielőtt meleg, töltsük kis edénykékbe a krémünket, hagyjuk kihűlni, majd tegyünk rá födőt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek