OtthonKészíts hatékony szúnyogcsapdát! Íme az olcsó recept - VIDEÓ

Készíts hatékony szúnyogcsapdát! Íme az olcsó recept – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az aprócska vérszívók képesek tönkretenni a nappalunkat és éjszakánkat, sőt nem egy kertiparti fergeteges hangulata romlik el amiatt, hogy folyton a szúnyogokat kell csapkodni. Tegyünk ellene, hogy minél kevesebb kerüljön a közelünkbe!

szunyogcsapda

Azonkívül, hogy idegesítő zümmögésével megzavarja álmunkat, csípése igencsak kellemetlen és bőrirritációt okoz. Az arra hajlamosaknál egy-egy csípés akár óriási hólyagokká is feldagad, viszket és fájdalmat okoz. A szúnyogok olyan komoly betegségeket is hordozhatnak, mint például a malária, sárgaláz vagy a vírusos agyvelőgyulladás.

Építsünk hatékony szúnyogcsapdát, hogy elkerüljük a kellemetlen kontaktust a vérszívókkal. Teljesen egyszerű elkészíteni, ráadásul olcsó és természetes. Nem kell befújjuk a lakásunkat és magunkat mindenféle kémiai szerekkel, annak érdekében, hogy elkerüljenek a szúnyogok. Szükségünk lesz egy két literes PET-palackra, 200 ml forró vízre, 100 gramm barna vagy fehér cukorra, és 1 gramm élesztőre.

A palackot vágjuk ketté, majd az alsó felébe tegyük bele és keverjük el az összes hozzávalót. Majd a felső felét is tegyük rá-ezúttal fejjel lefelé, tölcsérszerűen, és tekerjük körbe ragasztószalaggal, így rögzítjük őket egymáshoz.

A szúnyogok vonzódnak az édeskés keverékhez, de a kibocsájtott széndioxid végzetes lesz számukra. Egy-egy ilyen csapdát helyezzünk el a kertben, teraszon, és máris csökkenni fog a körülöttünk levő vérszívók száma. Időnként azonban cseréljük az alaplevet, ugyanis, ha a szúnyogok észlelik, hogy tele van már áldozatokkal a csapda, kevésbé fognak arrafelé repülni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek